ЄС планує використати активи олігархів РФ для відновлення України
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС планує використати активи олігархів РФ для відновлення України

ЄС планує використати активи олігархів РФ для відновлення України
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу наразі активно обговорює план використання активів російських олігархів, які потрапили під санкції, з метою фінансування відновлення України після закінчення війни.

Джерело:  Bloomberg  з посиланням на свої анонімні джерела

Євросоюз хоче використати активи олігархів РФ для відновлення України

Як стверджують інсайдери видання, наразі ідея лише обговорюється й фінальне рішення офіційний Брюссель поки не ухвалив.

ЄС розглядає план щодо використання активіві для фінансування військових репарацій. Остаточне рішення про те, як поводитися з активами, в результаті будуть приймати усі члени Євросоюзу.

На даний момент активи лише заморожені. Президентка не просила, щоб це питання було досліджене, - прокоментував цю інформацію представник Єврокомісії Ерік Мамер.

Як уже згадувалося раніше, у лютому 2022 року Євросоюз запровадив санкції проти десятків російських магнатів - йдеться також про найбагатших мільярдерів країни. Після ухвалення цього рішення кілька країн-членів арештували активи, такі як суперяхти, приватні літаки та майно. Що важливо розуміти зокрема, Італія заморозила активи на суму близько 780 мільйонів євро.

Нинішній режим санкцій дозволяє заморожувати активи, і ЄС оголосив 17 березня, що створює робочу групу "Заморожувати та конфіскувати" для обміну інформацією між державами-членами з метою кращого виконання заходів, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?