Польща пропонує створити план Маршалла-2 для відбудови України
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща пропонує створити план Маршалла-2 для відбудови України

Польща пропонує створити план Маршалла-2 для відбудови України
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висловив переконання у необхідності підготовки плану відбудови України, до якого мають бути включені насамперед найбагатші країни Європи. Він повідомив, що порушить це питання на наступному засіданні Європейської ради.

Джерело: WNP.pl.

Польща пропонує план відбудови України

На наступному засіданні Європейської Ради в Брюсселі я буду обговорювати великий загальноєвропейський план реконструкції України, – сказав прем’єр-міністр Польщі в Любічеві під Варшавою.

Сьогодні в Україні є страх, але він пов'язаний з мужністю воїнів, які воюють, і надією всього народу і суспільства на відбудову суверенної держави після війни. Ця надія має бути підкріплена реальним фундаментом, цей справжній фундамент – це План Маршалла-2 для України, – додав він.

За словами прем'єр-міністра Моравецького, «цей план мають фінансувати насамперед найбагатші країни, оскільки вони упустили момент, коли можна було зупинити російську агресію».

З цієї причини вони сьогодні також відповідальні з європейської сторони за побудову цього плану відбудови України. Польща також у цьому допомагає, - сказав він. Він зазначив, що "Польща вже несе значні витрати, які будуть рефінансовані, пов'язані з найбільшою кризою біженців з часів Другої світової війни".

Засідання Європейської Ради з питань агресії Росії проти України, безпеки та оборони, енергетики, економіки та пандемії заплановано на 24-25 березня.

Президент США Джо Байден має долучитися до дискусій європейських лідерів щодо підтримки України та зміцнення трансатлантичних відносин проти російської агресії.

План реконструкції України був однією з тем переговорів прем'єр-міністрів Польщі, Чехії та Словенії в Києві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?