Окупанти вбили понад 900 мирних українців та зруйнували більше 600 будинків
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти вбили понад 900 мирних українців та зруйнували більше 600 будинків

Окупанти вбили понад 900 мирних українців та зруйнували більше 600 будинків
Джерело:  online.ua

В ООН повідомили, що через злочинні дії російської окупаційної армії в Україні загинули вже близько 925 мирних громадян та 1 тис 496 українців зазнали поранень та травм.

Джерело: Управління  ООН з прав людини

Окупанти вбивають мирне населення України та руйнують будинки 

За даними УВКПЛ, серед загиблих — 183 чоловіка, 137 жінок, 11 дівчаток, 25 хлопчиків та 530 дорослих і 39 дітей, стать яких невідома.

Найбільша кількість постраждалих зафіксована в Луганській та Донецькій областях – 1017 осіб (256 убитих та 761 поранений).

При цьому на території так званих ""ЛДНР" зафіксовано 245 постраждалих (55 убитих та 190 поранених), а на територіях, контрольованих Україною – 772 постраждалих (201 убитий та 571 поранений).

У місті Києві, Черкаській, Чернігівській, Харківській, Херсонській, Київській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Запорізькій, Дніпропетровській та Житомирській областях – 1404 постраждалих (669 убитих та 735 поранених).

Більшість зареєстрованих жертв серед цивільного населення були викликані застосуванням вибухових пристроїв з великою площею поразки, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари, - зазначається у звіті представників УВКПЛ.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

У той же час, за інформацією заступника голови ДСНС Романа Примуша, в результаті ворожих обстрілів були частково пошкоджені 3 тис 780 житлових будинків та повністю зруйнований 651 будинок.

Примуш зауважив, що дані враховують лише ті об'єкти, де рятувальники можуть оцінити обсяг заподіяної шкоди, не наражаючи на небезпеку своє життя. Дані також не включають ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Примуш підкреслив, що ДСНС вже розробляє плани з відновлення цивільної інфраструктури України, яку зруйнували російські військові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?