Німеччина заявила про паніку у Росії через останнє рішення ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина заявила про паніку у Росії через останнє рішення ЄС

Німеччина заявила про паніку у Росії через останнє рішення ЄС
Джерело:  online.ua

Німецький канцлер Олаф Шольц стверджує, що команда очільника Кремля Володимира Путіна демонструє ознаки паніки через те, що Євросоюз та інші західні союзники дуже швидко відмовляються від імпорту російської нафти, газу та вугілля, які мають вирішальне значення для економічного становища РФ.

Джерело:  Politico

Шольц повідомив про паніку у Росії через останні рішення ЄС

Як стверджують інсайдери видання, під час свого виступу за зачиненими дверима перед лідерами ЄС Шольц повідомив, що Європі може знадобитися до п'яти років, щоб стати повністю незалежною від постачання енергоносіїв із країни-агресорки.

Коментарі Шольца прозвучали через кілька годин після того, як віцеканцлер і міністр економіки Роберт Габек заявив журналістам у Берліні, що німецькі енергетичні компанії відмовляються від своїх контрактів з російськими постачальниками нафти та вугілля з "шаленою швидкістю", а це означає, що Німеччина має бути майже вільна від імпорту російської нафти та вугілля до кінця 2022 року, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти,  у випадку з газом - може знадобитися набагто бійльше часу, принаймні до середини 2024 року, наголосив Габек.

Як уже згадувалося раніше, нещодавнонімецький канцлер Олаф Шольц заблокував пропозицію запровадження негайної заборони ЄС на імпорт енергоносіїв з Росії, звернувши увагу на те, що це вдарить по Європі сильніше, ніж по Росії, і натомість заявив, що Німеччина робить все можливе, щоб зменшити свою залежність від постачання енергоносіїв з Росії "як можна швидше".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?