Окупанти намагаються оточити українських військових на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти намагаються оточити українських військових на Донбасі

Окупанти намагаються оточити українських військових на Донбасі
Джерело:  online.ua

За інформацією представників британської розвідки, окупаційна армія РФ концентрується на спробах оточити українських військових на сході України.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Британії

Окупанти концентруються на захопленні Донетчини та Луганщини 

Російські сили, схоже, концентрують свої зусилля, щоб спробувати оточити українські сили, що знаходяться безпосередньо перед сепаратистськими районами на сході країни, просуваючись з боку Харкова на півночі і Маріуполя на півдні, - повідомляють представники британської розвідки.

При цьому в Міноборони Британії зазначають, що зона бойових дій на півночі України наразі малоактивна, а контратаки українських військових перешкоджають поновленню наступу окупантів.

При цьому в МВС України заявили, що російські загарбники використовують заборонені касетні боєприпаси для обстрілів житлових районів у населених пунктах Луганської та Донецької області з реактивних систем залпового вогню "Торнадо-С".

Зокрема, касетні боєприпаси після обстрілів залишаються на вулицях населених пунктів та вибухотехніки з ДСНС вимушені їх знешкоджувати.

Касетні боєприпаси самоліквідуються протягом 40 годин, тому знаходиться біля них небезпечно.

У той же час журналіст видання Buzzfeed News Крістофер Міллер заявляє, що російські окупанти також використовують фосфорні бомби.

Це відбувається зараз на лінії фронту біля Авдіївки, російські війська використовують білий фосфор проти українців. Фото від українського лейтенанта, зроблене в режимі реального часу. Він описав ситуацію як "божевілля, - повідомляє журналіст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?