В Кремлі погрожують припинити поставки газу в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

В Кремлі погрожують припинити поставки газу в ЄС

В Кремлі погрожують припинити поставки газу в ЄС
Джерело:  online.ua

Прессекретар кремлівського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков пригрозив припиненням поставок російського газу в ЄС у разі відмови сплачувати за блакитне паливо в рублях.

Джерело: "ТАСС"

Кремль почав шантажувати ЄС газом 

Я не знаю, що відбудеться, коли вони відкинуть цю можливість. Як тільки ми дізнаємося про остаточне рішення, ми вивчимо, що можна зробити. Проте, безперечно, ми займатися благодійністю в цьому плані не маємо наміру, відправляти газ Західній Європі безкоштовно, - цинічно заявив Пєсков.

За його словами, якщо не буде оплати - не буде й газу.

Фото - Flickr.com

Напередодні представники Великої сімки офіційно відмовились сплачувати за російський газ в рублях, заявивши, що одностороннє рішення Кремля суперечить умовам укладених контрактів.

Як пояснила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, оплата за газ у такій валюті буде порушенням санкційного режиму, який було запроваджено проти Росії за розв'язану проти України війну.

Між тим журналісти  видання The Financial Times заявляють, що Кремль вже відмовився від початкових вимог до України.

Зокрема, видання повідомляє, що РФ вже не вимагає від України проведення так званої "денацифікації" та може погодитись на євроінтеграцію у разі відмови Києва щодо вступу в НАТО.

Також були відкинуті вимоги щодо особливого статусу російської мови, та проведення демілітаризації.

Натомість обговорюється нейтральний статус Києва, відмова від членства України в НАТО, розробки ядерної зброї та розміщення іноземних військових баз.

Чи не найскладнішими питаннями залишаються статус анексованого РФ Криму та Донбасу.

В Україні наголошують, що ці питання будуть обговорюватись лише за умов особистої зустрічі Путіна з президентом України Володимиром Зеленським.

Україна та її західні прихильники налаштовані скептично і побоюються, що російський диктатор може використати переговори як димову завісу, щоб заповнити виснажені ресурси та спланувати новий наступ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?