Сенат США пропонує використати активи РФ на допомогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат США пропонує використати активи РФ на допомогу Україні

Сенат США пропонує використати активи РФ на допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Американські сенатори Майкл Беннет і Роб Портман внесли законопроєкт про використання заморожених США активів РФ для допомоги Україні у боротьбі зі збройною агресією Кремля.

Джерело:  Axios

В США пропонують передати гроші Кремля Україні 

Зокрема, заарештовані активи РФ пропонується направити на допомогу українським біженцям та відбудову зруйнованої країни.

Згідно із законопроєктом, заморожені активи РФ, що також включають в себе предмети розкоші, можуть бути передані у спеціальні фонди.

Кошти фонду буде використано для підтримки українських біженців, відбудови України та інших зусиль.

Фондом буде управляти Державний департамент за погодженням з Агентством США з міжнародного розвитку.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

З 2 березня в США почала працювати спеціальна група KleptoCapture, яка займається пошуком активів організацій та компаній, на які Вашингтон наклав санкції.

Група націлена на активи, пов’язані з федеральними злочинами: літаки, яхти та елітну нерухомість багатих російських бізнесменів, які, можливо, були здобуті злочинною діяльністю, – і намагається конфіскувати їх у цивільному та кримінальному порядку.

Керівником групи було обрано федерального прокурора і співкерівника відділу з відмивання грошей і транснаціональних злочинних підприємств при прокуратурі Манхеттена  Ендрю Адамса.

Зараз Україна переживає найгіршу кризу біженців з часів Другої світової війни – їм потрібна наша допомога. Один зі способів допомогти – це перейти від заморожування активів російських олігархів і заможних громадян до арешту їхніх активів і надання цього фінансування народу України для допомоги поточним гуманітарним зусиллям. "Наш законопроєкт змушує Путіна та російських олігархів платити ціну, гарантуючи, що кошти з їхніх конфіскованих активів надходять безпосередньо українському народу, щоб підтримати його впродовж багатьох важких років перед переселенням, реконструкцією та відновленням, - наголошують автори законопроєкту Майкл Беннет і Роб Портман. 

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?