Побиті війська окупантів відступають у Білорусь та повертаються до РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Побиті війська окупантів відступають у Білорусь та повертаються до РФ

Побиті війська окупантів відступають у Білорусь та повертаються до РФ
Джерело:  online.ua

За даними британської розвідки, підрозділи окупаційної армії РФ, що зазнали великих втрат, відступають до Білорусі та повертаються в Росію для переформування і поповнення боєздатності.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Сили окупантів поступово відходять з України 

Така активність чинить додатковий тиск на і без того напружену логістику Росії і демонструє труднощі, з якими стикається Росія при реорганізації своїх підрозділів в передових районах України, - зазначають представники Міноборони Великої Британії.

Представники міністерства наголошують, що окупанти і надалі будуть компенсувати обмеженність власних можливостей з наземного маневрування масованими артилерійськими і ракетними ударами.

Заявлене Росією зосередження уваги на наступі в Донецьку і Луганську, ймовірно, є мовчазним визнанням того, що вона щосили намагається підтримувати більш ніж один значний напрямок наступу, - вважають в Міноборони Британії.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

У той же час постійний представник Великої Британії в ООН Барбара Вудвард повідомила, що офіційний Лондон готовий стати одним з гарантів безпеки України у разі відповідного звернення Києва.

Вона зазначила, що Лондон надає Києву значну гуманітарну допомогу та військову підтримку, а загальна сума, витрачена на допомогу Україні, становить понад 400 мільйонів фунтів стерлінгів.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон планує посилити надання військової допомоги Україні і розблокувати поставки більш смертоносної зброї.

Начальник штабу оборони Британії, адмірал сер Тоні Радакін зазначив, що Лондон готується до нового етапу надання військової допомоги Україні у боротьбі з кремлівськими агресорами.

Українська армія не тільки утримує великі міста, вона змушує росіян відступати. Наша підтримка має змінитися, враховуючи це, - підкреслюють представники британського уряду.

Зазначається, що глава британського уряду заявив членам уряду про те, що хоче надати Україні "більш смертоносну" військову допомогу.

На Даунінг-стріт відмовилися повідомити, яке нове обладнання буде відправлено Україні, проте вказали, що воно не включатиме танки або іншу техніку, яка може призвести до ескалації, оскільки Москва розглядає їх як наступальну, а не оборонну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?