Зеленський відповів на заяву Меркель про відмову Україні в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відповів на заяву Меркель про відмову Україні в НАТО

Зеленський відповів на заяву Меркель про відмову Україні в НАТО
Джерело:  online.ua

4 квітня український лідер Володимир Зеленський, спілкуючись з журналістами на вулицях звільненої Бучі, заявив, що екс-канцлерка ФРН Ангела Меркель зрозуміла суть його запрошення подивитись на жертв російської окупації.

Джерело:  пресслужба  ОПУ

Зеленський віддреагував на заяву Меркель про відмову Україні в НАТО

Я думаю, що вона мій сигнал чудово почула. І не лише вона – я звертався до лідерів Європи, і пана Саркозі, які, як відомо, ухвалювали важливі рішення. Вони – скажімо так – були під впливом Російської Федерації, та кількох інших лідерів. Але насамперед під РФ та внутрішнім істеблішментом, коли вони приймали рішення щодо України. Вся ця історія, інсинуації про "відкриті двері в НАТО" (для України – ред.) – ми знаємо, що більшість європейських держав-членів НАТО підтримували Україну як (можливого – ред.) члена Альянсу – тоді ще у Бухаресті (2008 року – ред.), - наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, він чудово знає прізвища тих лідерів, від яких залежало рішення, чи бути нашій країні членом Альянсу.

Я вважаю, те, що відбувається – це (були – ред.) ігри в піддавки з РФ, дати можливість їм зміцнитися та відчути, що вони, власне, впливають на Європейський Союз, - підкреслив глава держави.

Окрім того, український президент ще раз повторив своє запрошення для колишніх і нинішніх лідерів Європи приїхати на місце до Бучі та інших міст Київської області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?