ЄС анонсував потужний 5-й пакет санкцій проти РФ через звірства у Бучі
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС анонсував потужний 5-й пакет санкцій проти РФ через звірства у Бучі

ЄС анонсував потужний 5-й пакет санкцій проти РФ через звірства у Бучі
Джерело:  online.ua

5 квітня влада ЄС оголосила п’ятий пакет санкцій проти РФ за звірства російських солдат у місті Буча, що у Київській області. З такою заявою виступила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Джерело: Bloomberg

ЄС пояснив, яким буде 5-й пакет санкцій проти Росії

За словами Урсули фон дер Ляєн, йдеться про наступні рішення:

  • заборона імпорту вугілля з Росії, що приносило їй 4 млрд євро щорічно;

  • повна заборона на транзакції щодо чотирьох ключових банків РФ, у тому числі ВТБ, другий найбільший російський банк. За словами президентки Єврокомісії, ці банки складають 23% від всього банківського сектору РФ.

  • заборона російським кораблям та кораблям з російськими операторами заходити у порти країн ЄС - але з певними винятками, як "сільськогосподарська продукція і продукти харчування, гуманітарні вантажі та енергетика"

  • заборона роботи у ЄС російських та білоруських операторів дорожнього транспорту

  • заборона експорту до РФ високотехнологічної продукції, як квантові комп’ютери і напівпровідники, передове обладнання для машинобудівної промисловості та транспорту.

  • нові точкові заборони імпорту на серію товарів, від виробів з деревини, цементу до морепродуктів та лікерів, щоб закрити прогалини у санкціях між РФ та Білоруссю

  • загальна заборона на участь російських компаній у держзакупівлях в країнах ЄС, заборона на будь-яку фінансову підтримку держустановам РФ з коштів країн-членів чи європейських.

Очільниця Європейської комісії звертає увагу на те, що офіційний Брюссель також готує додаткові санкції, у тому числі щодо імпорту нафти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?