Американські журналісти оприлюднили відео вбивства окупантами мирних жителів Бучі
Категорія
Україна
Дата публікації

Американські журналісти оприлюднили відео вбивства окупантами мирних жителів Бучі

Американські журналісти оприлюднили відео вбивства окупантами мирних жителів Бучі
Джерело:  online.ua

На початку березня українські військові зняли відео з окупованої російськими військами Бучі під Києвом та зафіксували момент розстрілу одного з мирних жителів.

Джерело:  The New York Times

Окупанти розстрілювали мирних жителів Бучі прямо на вулицях

На відео, знятому з дрона, видно, як вулицею Вокзальною прямує людина на велосипеді та повертає на вулицю Яблунську, де тоді стояли російські військові.

Тільки но велосипедист виїхав за поворот, як російська БМП відкрила вогонь по дорозі, а ще одна - відкрила вогонь у бік велосипедиста.

Після того як росіяни вийшли з Бучі, тіло буле зняте поряд з велосипедом саме в цьому місці на другому відео, підтвердженому NYT.

На кадрах з повітря російські бронемашини виглядають як БМД-4, зазвичай оснащені 100-міліметровою гарматою та 30-міліметровою гарматою.

Понад 20 російських військових машин розташовані поруч із двома машинами, які відкрили вогонь, як на тій же вулиці, так і у кварталах вздовж перехрестя.

Представники британської розвідки підтвердили, що під час окупації військами РФ Бучі тіла мертвих людей просто залишались лежати на вулиці.

Аналіз супутникових знімків від 21 березня 2022 року показує щонайменше 8 упізнаних тіл, що лежать на вулиці Бучі Київської області. Бучу було окуповано російськими збройними силами до 31 березня 2022 року, - зазначають представники розвідки.

Між тим, за словами керівника Гостомельської селищної військової адміністрації Тараса Думенко, за 35 днів російської окупації без вісти зникли понад 400 людей.

Думенко зазначив, що відомо про загибель декого зі зниклих, але місце знаходження більшості зниклих залишається невідомим.

Ми знаємо про людей, що вони вбиті, є підтвердження, фото і відеофіксація, але ми досі не можемо їх знайти. Коли ще був зв’язок, нам очевидці змогли донести цю інформацію, а зараз ми досі не можемо їх знайти. Джерелу інформації вдалося врятуватися, - наголосив Думенко.

Зокрема, в медпрацівниці з Гостомелю окупанти викрали чоловіка та сина, яких досі не можуть знайти.

 Також шукають тіло начальника пожежної частини Гостомельського аеропорту.

У Гостомелі російські війська вбили селищного голову Юрія Прилипка, разом з ним загинули також волонтери Руслан Карпенко та Іван Зоря, тіла яких були знайдені.

Ти міг рухатись у напрямку Гостомеля і вздовж дороги стояли розстріляні автомобілі з тілами, включно з дітьми. І міг повертатись назад — а цих тіл вже не було. Моя гіпотеза в тому, що чим спокійніше почували себе окупанти на якійсь території, чим далі вони були від лінії фронту, тим ретельніше вони замітали свої сліди, - зазначив Думенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?