РФ готує прорив на Донецькому напрямку — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ готує прорив на Донецькому напрямку — Генштаб

РФ готує прорив на Донецькому напрямку — Генштаб
Джерело:  online.ua

У Генеральному штабі ЗСУ повідомляють, що на даний момент війська російських загарбників зосередилися на підготовці до захоплення всієї території Донецької та Луганської областей.

Джерело: Фейсбук Генштабу ЗСУ

Ворог готується наступати на схід України

Ворог продовжує підготовку до наступальної операції на сході України з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей. Російські окупанти здійснюють перегрупування військ та ведення розвідки, намагаються покращити тактичне положення окремих підрозділів в Південнобузькому операційному районі та закріпитись на адміністративних кордонах Херсонської області, - повідомляють у Генштабі.

Там зазначили, що основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій з метою прориву оборони угруповання Об’єднаних сил на Донецькому напрямку.

Також намагається взяти під повний контроль місто Маріуполь.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків.

Здебільшого в нічний час, російські окупанти здійснюють обстріли міста з використанням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів, - повідомили в Генштабі.

У Генштабі зафіксували прибуття залізничних ешелонів з озброєнням та військовою технікою зі станції Валуйки (РФ) на залізничну станцію Куп’янськ (Україна).

На Донецькому та Луганському напрямках основні зусилля ворог зосереджує на бойових діях в районах населених пунктів Попасна і Рубіжне та встановленні контролю над містом Маріуполь. Намагається покращити тактичне положення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?