Угорщина знайшла спосіб платити за російський газ в рублях в обхід санкцій ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина знайшла спосіб платити за російський газ в рублях в обхід санкцій ЄС

Угорщина знайшла спосіб платити за російський газ в рублях в обхід санкцій ЄС
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна готова платити за російський газ у євро, які потім будуть конвертовані у рублі.

Джерело: HVG.hu

Угорщина буде платити за газ в рублях

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан кілька днів тому заявив, що в разі потреби Угорщина готова платити за російський природний газ в рублях.

Тепер міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто повідомив про спосіб, як можна це зробити, за його словами, не порушуючи санкцій.

Про це Петер Сійярто розповів на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі.

За його словами, це буде банківська процедура, деталі якої вже відпрацьовані дочірньою компанією MVM CEEnergy ZRt і Газпромекспортом.

Суть схеми полягає в тому, що угорська сторона створить два рахунки, один євро та один рублевий рахунок у Газпромбанку, оскільки санкції на нього не торкнуться.

Оплата здійснюватиметься в євро, які CEEnergy переведе Газпромбанку, який потім конвертує суму в рублі та передає Газпромекспорту.

Отже, ми платимо в євро, конвертацію євро здійснює Газпромбанк, і ця сума виплачується Газпромекспорту, — сказав глава МЗС, зазначивши, що рішення не порушує жодних санкцій.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?