На Харківщині підірвали міст з колоною бронетехніки окупантів
Категорія
Україна
Дата публікації

На Харківщині підірвали міст з колоною бронетехніки окупантів

На Харківщині підірвали міст з колоною бронетехніки окупантів
Джерело:  online.ua

Військові Сил спеціальних операцій здійснили підрив мосту в районі міста Ізюм на Харківщині, по якому пересувалась колона військової техніки окупаційної армії РФ.

Джерело: Facebook-сторінка командування Сил спецоперацій

Українські військові нанесли потужний удар по окупантам на Харківщині 

Представники командування Сил спецоперацій зазначають, що кілька днів тому було виявлено додаткову ворожу техніку на Харківщині - бронеавтомобіль "Тигр", Камаз і три Урали, що рухалися в сторону Ізюму на підсилення ворожого угруповання.

Установивши маршрут руху ворожої колони, оператори ССО України здійснили дорозвідку об'єкту, що найбільше підходив для проведення інженерної засідки. Це був міст на шляху ворожої техніки. Далі - кропітка фахова робота: визначення місця встановлення зарядів, розрахунок необхідної кількості тротилового еквіваленту. Заклавши вибухівку у визначене місце, оператори ССО України чекали на ворога, який нічого не підозрюючи їхав на зустріч смерті. Підрив мосту разом із російською технікою здійснили згідно визначеного задуму, знищивши усю ворожу колону. Підірвавши міст із росіянами, наші оператори за допомогою БПЛА підтвердили ураження цілі. Після цього справу довершили наші колеги із Сил оборони України, - зазначають представники командування.

Між тим радник керівника Офісу президента Олексій Арестович визнав, що частина військових з 36-ої бригади морської піхоти в Маріуполі під час прориву потрапила у полон до окупантів.

Окрім цього бригада зазнала втрат, потрапивши під удар ворожої артилерії під час прориву.

За словами Арестовича, одна частина бригади морпіхів пішла на з'єднання з бійцями полку "Азов", а інша - на прорив в інше місце. Ці частини були роз'єднані між собою, приймали рішення виходячи з ситуації.

І ось та, що пішла... в іншому напрямку - потрапила під артилерійський і авіаційний удар, втратила багато людей, і під час бою потрапила в полон. Не тисяча, набагато менше, вся ця тисяча людей - це повна брехня, в кілька разів перебільшена. Але потрапили, - наголосив Арестович.

Радник ОП підкреслив, що до Маріуполя змогли пробитись додаткові сили, що значно збільшило резерв захисників міста.

Район оборони посилили, і можливості з оборони посилили. А це означає, що 36 - та бригада і ті, хто прорвався отримали другий шанс, "Азов" отримав дуже серйозне підкріплення. В цілому оборона Маріуполя зміцніла, - зазначив Арестович.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?