В Пентагоні назвали терміни нового наступу окупантів в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Пентагоні назвали терміни нового наступу окупантів в Україні

В Пентагоні назвали терміни нового наступу окупантів в Україні
Джерело:  online.ua

Аналітики Пентагону наголошують, що новий наступ окупаційних військ РФ на території України може розпочатись вже цього тижня, або на початку наступного.

Джерело:  NBC News

Окупанти найближчими днями планують розпочати новий наступ на Україну 

За словами високопосадовців з Пентагону, окупаційна армія РФ проводить інтенсивні артилерійські обстріли позицій українських військових та житлових кварталів міст і населених пунктів, а також об'єктів інфраструктури.

Офіційні особи Міноборони США на умовах анонімності розповіли, що Штати працюють над тим, щоб переконати союзників відправити нашій країні більше боєприпасів перед тим, як наступ РФ посилиться. Ескалація, за оцінками США, може відбутися найближчими днями.

Прогноз представників Міноборони США був складений після гучних вибухів на околиці Києва вранці в суботу, 16 квітня, у результаті чого загинула одна людина.

Між тим представники британської розвідки повідомляють, що Кремль готує нову цинічну брехню, аби приховати військові злочини власної окупаційної армії в Україні.

Ми знаємо, що Кремль готує нову брехню, щоб пояснити звірства над мирним населенням в Україні. Ці спроби приховати жахливі акти насильства не стримають слідчих, - зазначили в Міноборони Великої Британії.

Там також зазначили, що є незаперечні докази численних звірств російських військ проти цивільного населення в Україні та цивільної інфраструктури та додали, що "війна Путіна побудова на брехні".

Великобританія пропонує фінансування, персонал і військову експертизу, щоб притягнути винних до відповідальності, - зазначають представники військового відомства.

У той же час окупанти вимагають від українських захисників в оточеному Маріуполі скласти зброю.

Згідно з російським ультиматумом, "всі без винятку" українські військові повинні покинути Маріуполь з 6:00 до 13:00. При цьому вони нібито повинні залишити зброю і боєприпаси.

У Маріуполі та найближчих околицях залишаються близько 100 тисяч осіб, а українські війська обмежені осередками російських окупантів.

За інформацією очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, в результаті обстрілу Кремінної вранці 17 квітня поранення дістала одна людина.

17 квітня вранці російська армія вдарила по Кремінній артилерією. Є щонайменше один поранений. Він вже доставлений в лікарню. Він отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Збиток у житловому фонді встановлюється, - зазначив очільник ОВА.

На фронті Луганської та Донецької областей за добу відбито 10 атак ворога - знищено 15 танків, 3 артилерійські системи, 24 одиниці броньованої та 10 одиниць автомобільної техніки противника.

Підрозділи ППО збили 4 безпілотники типу "Орлан-10" і 2 крилаті ракети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?