Буде м'ясорубка: начальник патрульної поліції Маріуполя розповів про оборону Азовсталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде м'ясорубка: начальник патрульної поліції Маріуполя розповів про оборону Азовсталі

Буде м'ясорубка: начальник патрульної поліції Маріуполя розповів про оборону Азовсталі
Джерело:  online.ua

Голова патрульної поліції Маріуполя і Донецької області Михайло Вершинін розповів про те, як відбувається оборона Азовсталі в Маріуполі.

Джерело: Суспільне

Обстріли Азовсталі не припиняються

Ви питаєте, як часто чути вибухи. Їх не те що чути. Ми рідко НЕ чуємо вибухи. Хер**ть майже завжди, усім. По колу. Тобто, заходить літак, після літака відпрацьовує корабельна артилерія, потім РСЗО (реактивна система залпового вогню — ред.), потім знову літак, який другий баражує поряд, потім знову артилерія. Тут висипається на голову купа всього. Тому обстріл практично постійний.

Вершинін розповів, що 19 квітня з 14 до 16 години був "режим тиші" , російські загарбники вкотре запропонували оборонцям Маріуполя здатися. Їм було відмовлено.

Він також зазначив, що на Азовсталі знаходиться кілька сотень цивільних людей.

Але вони із дітьми. Є відео з цього приводу, воно вже транслюється. Вони в принципі своєю комуною живуть, тобто, якщо вони звертаються за допомогою однозначно їм ця допомога надається. Будь-яке перебування військових із цивільними робить знаходження цивільних військовою ціллю, тому ніхто не тримається разом (військові з цивільними – ред.) Усі живемо у стані дуже жорсткої економії. Але люди тут є і тут є діти. У тому числі тут є сім'ї військовослужбовців. Тобто виходити до кацапів їм взагалі не варіант. Є частина людей, яка каже, що вийде лише в Україну.

Про провізію — складно. Справді складно. Настрій у людей... Блін, іноді буває відчуття, що трохи на нас забили “болт”. Воно приходить і йде. Ми розуміємо, що зараз буде м'ясорубка. Хто хотів здатися, той уже здався. Здалося доволі багато людей. І морська піхота у тому числі. Це окрема тема. Про це можна говорити довго і це дуже болісна тема.

Вершинін каже, що дуже хотів би, щоб світ звернув увагу на Україну. На його думку, те, що відбувається викликає у світової спільноти легке занепокоєння.

Я дуже хотів би, щоб зробили гуманітарний коридор для того, щоб вивезти вбитих та поранених. Для того, щоб вийшли цивільні. Спокійно. Це цілком можливо. Світові треба звернути увагу. Не щодня у світі відбуваються ось такі битви, такі облоги, і такі безсоромно героїчні вчинки.

Він зазначив, що, якби були гарантія від третьої країни, наприклад, Туреччини, в якої все більш-менш нормально і з Росією, і з Україною, можна було би виводити людей більше, оскільки вони не вірять, що їх вивезуть в Україну, а не у фільтраційні табори РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?