Категорія
Рецепти
Дата публікації

Панкейки: прості рецепти приготування в домашніх умовах

Джерело:  online.ua
Панкейки: прості рецепти приготування в домашніх умовах

Панкейки — це вид млинців або плоского пирога, дуже часто буває тонким і круглим. Класичний рецепт панкейку — це приготоване рідке тісто з додаванням крохмалю, молока, яєць та масла. Млинці “панкейки” — це страва, що досить популярна у багатьох країнах світу. 

Історія походження популярного десерту

Панкейки на сніданок — це вже стало справжнім ранішнім ритуалом, особливо для американців. Рецепт панкейків та його виникнення налічує не одне століття. Кожна окрема культура зробила свій внесок в рецептуру даного десерту. У двадцятому столітті панкейки стали символом американського сніданку. З історії відомо, що млинці з'явилися вперше саме у тих народів, які займалися землеробством і вирощували пшеницю. Вперше згадали про млинці, ще у дев'ятому столітті.

Панкейки — це суто американська та канадська страва, мають вигляд оладків, товщиною приблизно півсантиметра. Деякі історичні джерела інформують про те, що батьківщиною панкейків є Великобританія. Вперше про цю страву було згадано у щоденниках британських мандрівників, ще у п'ятнадцятому столітті. В цих документах в подробицях описано традиції і свята, коли готувалися млинці схожі на сучасні панкейки. Звісно рецепт оладків того часу значно відрізнявся від сучасних американських панкейків.

Приготувати панкейки завжди можливо в домашніх умовах. Тонкі млинці прийнято подавати з різноманітними сиропами — кленовий, шоколадний, ягідний чи фруктовий, або з медом. Деякі історичні факти говорять про те, що панкейки з'явилися у США завдяки мігрантам з Шотландії. “Панкейк” походить від слова pancakes (pun – сковорода, cake – тістечко). Панкейки — це не просто сніданок, а цілий ритуал ранку, що зустрічає запашним ароматом ванілі і свіжої випічки. Панкейки також залишити слід в історії древнього Риму, тоді їх готували для проведення священних ритуалів.

Панкейки на сніданок - простий рецепт панкейків

Простий рецепт панкейків:

  1. 2 склянки борошна;

  2. 2 чайні ложки розпушувача;

  3. ½ чайної ложки солі;

  4. 2 яйця;

  5. ½ склянки цукру;

  6. 1,5 склянки молока.

Процес приготування:

Простий рецепт панкейків
Просійте в миску борошно, розпушувач і сіль.

В іншій мисці збити віночком яйця і цукор до білої піни.

До яєчної суміші додати молоко, перемішати і з’єднати з сухими інгредієнтами. Ретельно перемішайте.

Розігріти сковороду з антипригарним покриттям, змастити невеликою кількістю вершкового масла або олії, вилити приблизно 1/4 склянки тіста на сковороду.

Готуйте млинець, доки зверху не утворяться бульбашки, а боки не почнуть підніматися від сковороди, 2–3 хвилини. Переверніть і готуйте, поки інша сторона не стане золотисто-коричневою і млинець не стане пухким, 2-3 хвилини.

Готові панкейки можна полити кленовим сиропом або покласти шматочок вершкового масла і прикрасити фруктами.

Як зробити панкейки особливо смачними.

Декілька корисних порад для приготування панкейків

Декілька корисних порад для приготування панкейків:

  1. Добре збийте яйця з цукром і під час збивання поступово додавати інші інгредієнти за рецептом;

  2. Для ідеального просмаження, варто добре розігріти пательню;

  3. Перевертати готову страву тоді, коли низ вже рум'яний, а верх ще досить рідкий;

  4. Як сильно смажити? Панкейк має бути золотисто-коричневого кольору.

Панкейки - це ідеальний варіант для початку нового дня: швидко, смачно та корисно, адже вони не потребують такої кількості олії, як "традиційні" оладки. Історично панкейки готували на Масляну, щоб перед Великим постом витрачався останній жир або сало. Під час Великого посту не можна вживати м'ясні продукти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?