Похолодання в Україні. Синоптик попереджає про різку зміну погоди
Категорія
Погода
Дата публікації

Похолодання в Україні. Синоптик попереджає про різку зміну погоди

погода в березні
Джерело:  Метеопрог

Попри те, що перший місяць весни буде тішити українців переважно сухою погодою, температура повітря буде суттєво падати. Як прогнозує синоптик Ігор Кібальчич, потрібно готуватися до повернення 10-градусних морозів.

Якою буде погода в березні

Як наголошує фахівець, на початку тижня українці будуть відчувати вплив антициклону, попри це, на тлі надходження холодного повітря з північних регіонів Європи, у другій половині тижня відбудеться зниження температури на 6-10 градусів в усіх областях.

На півночі Лівобережжя вночі морози часом зміцніють до -5...-10 °С, а вдень температурне тло очікується близьким до 0 °С, — зазначає Ігор Кібальчич.

Окрім того, місцями можливі опади у вигляді мокрого снігу, які будуть переважно невеликими.

Найбільше потішить погода мешканців Одеської області та Закарпаття — там вона буде доволі теплою та сухою.

Якою буде погода 4 березня

Як прогнозує Ігор Кібальчич, у західних областях можна очікувати невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. На решті території країни без опадів.

Окрім того, наголошується, що в південних областях та на Закарпатті місцями туман.

Температура вдень може сягати +5...+10 °С. У південних та західних областях повітря прогріється до +9…+14 °С.

Якою буде погода 5 березня

Синоптик попереджає, що на крайньому заході України та у Карпатах очікується невеликий дощ, в решті областей України без істотних опадів.

За словами фахівця, температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень +5...+10 °С.

У південних та західних областях вночі +2…+7 °С, вдень +9…+14 °С.

Якою буде погода 6 березня

Ігор Кібальчич також зазначає, що у східних, місцями центральних областях та у Карпатах цілком можливі незначні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Вітер буде північно-східний, 7-12 м/с, часом поривчастий.

Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень +3...+8 °С. У Криму, Одеській області та на Закарпатті +8…+13 °С. На півночі лівобережжя вже похолоднішає до -1…+4 °С.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?