Представлений концепт самоврядного автомобіля майбутнього
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Представлений концепт самоврядного автомобіля майбутнього

Представлений концепт самоврядного автомобіля майбутнього
Джерело:  AutoUA

До свого сторічного ювілею компанія BMW представила концепт самоврядного автомобіля Vision Next 100. Цей автомобіль є орієнтиром баварського автовиробника на наступні сто років.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Судячи з нього, основний акцент буде зроблений на безпілотне водіння, а також створення нових способів комунікації машин з людиною.



Один з найбільш футуристичних концептів BMW зберігає пропорції сучасних автомобілів, а також характерну для марки решітку радіатора. Незважаючи на вміння їздити без водія, у нього є штурвал для ручного управління. У разі автоматичної їзди цей елемент складається в передню панель. У той же час для стандартних кнопок і перемикачів місця не знайшлося - вся інформація (швидкість, маршрут, зведення про погоду тощо) виводиться на широке лобове скло. На думку фахівців BMW, в майбутньому проекційні дисплеї дозволять повністю відмовитися від додаткових екранів навіть в передній панелі і центральній консолі. Замість цього в обробці інтер'єру можуть бути використані спеціальні інформаційні трикутники, які будуть вказувати на різні небезпеки як, наприклад, авто, що наближається до поперечного напрямку.



Vision Next 100 має два режими роботи: Boost і Ease. У першому автомобілем керує водій, у другому - автопілот. Коли машина їде самостійно, крісла розгортаються один до одного, як в пасажирській частині лімузинів, а проекційний дисплей стає дисплеєм мультимедійної системи. Додатково до цього прототип здатний «спілкуватися» з іншими учасниками дорожнього руху, а також об'єктами інфраструктури, передбачаючи появу заторів та інших проблем на маршруті. Світло оповіщення у вигляді трикутників встановлені, в тому числі і на кузовних панелях. Вони доповнюють стандартну світлотехніку, попереджаючи пішоходів та інші автомобілі про свої маневри.
Про характеристики новинки німці особливо не говорять. Відомо, що габаритна довжина і висота концепт-кара складають 4.9 м і 1.37 м відповідно, тобто по довжині його можна порівняти з седаном 5-Series. При створенні машини використовувався вуглепластик і карбонові компоненти, а коефіцієнт аеродинамічного опору дорівнює всього 0.18.
За словами глави BMW Гаральда Крюгера, Vision Next 100 є першим з чотирьох прототипів компанії, присвячених транспортним засобам майбутнього. В рамках програми також буде представлений мотоцикл і автомобілі марок Rolls-Royce і Mini.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Audi вважають SQ7 найпотужнішим дизельным кросовером.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?