У наставника збірної Уругваю серйозні проблеми зі здоров'ям
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

У наставника збірної Уругваю серйозні проблеми зі здоров'ям

У наставника збірної Уругваю серйозні проблеми зі здоров'ям

Головний тренер уругвайської збірної з футболу Оскар Табарес не залишає свою команду. А Табаресу 71 рік і він лідирує за віком серед інших наставників збірних на мундіалі-2018.

Тренер продовжує свою роботу не тільки всупереч віку, але й незважаючи на важке захворювання. Сам Табарес не любить поширюватися про своє здоров'я, списуючи все на невропатію. Журналісти спортивного видання football24.ua спробували розібратися, що ж насправді відбувається з главою уругвайської збірної. Як виявилося, все набагато серйозніше, ніж хронічна невропатія.

Оскару давно встановлено суворий діагноз — синдром Гієна-Барре. Це пояснює проблеми тренера з пересуванням. В результаті цього захворювання імунна система людини починає знищувати його периферичні нерви без видимих на те причин. Людина, що страждає на синдром Гієна-Барре, може зазнавати труднощів з диханням, тимчасовий параліч нижніх кінцівок і ослаблення м'язового тонусу. Примітно, що зі схожими проблемами свого часу зіткнулися футболісти Маркус Баббель і Мортен Вігхорст, але змогли перемогти цю недугу.

Недуга не заважає роботі

Про важке захворювання уругвайця офіційно дізналися всього кілька років тому, але пересуватися за допомогою тростини Табарес почав ще раніше — у 2013 році. Тоді тренер списав все на травму, йому була зроблена операція на хребті, завдяки якій Оскар полишив тростину. Але ремісія тривала недовго, згодом уругвайцю вже знадобилося інвалідне крісло. Однак наставник постійно супроводжував своїх підопічних, не перериваючи роботу через складну хворобу.

І важко звинуватити Оскара Табареса в поганому виконанні своїх обов'язків. У 2010 році збірна під його управлінням виявилася у півфіналі ЧС, а вже через рік отримала Кубок Америки. Жодне питання, пов'язане з футболом в Уругваї, не обходиться без участі Табареса. Та й участь Уругваю на ЧС-2018 є наочною демонстрацією його управлінських успіхів. Сам тренер зазначає, що не зациклюється на своїй проблемі: хвороба зробила його життя складнішим, але від своєї роботи він відмовлятися не бажає.

Тренера підтримують уболівальники

Оскар користується авторитетом не тільки серед футболістів, його люблять і вболівальники. Про це свідчить той факт, що на матч збірної Уругваю проти Саудівської Аравії 50% квитків розкупили закордонні вболівальники. Збірна Уругваю здобула перемогу над Саудівською Аравією — арена Ростова-На-Дону раділа, уругвайці змогли вийти зі своєї групи. Як показала статистика, на матч продали 42 тисячі квитків, арена була практично повністю забита.

Слідкуйте за успіхами уругвайських футболістів разом з «Футбол 24».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?