Вивчаємо парки Києва: які місця столиці найкраще відвідати влітку
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Вивчаємо парки Києва: які місця столиці найкраще відвідати влітку

Вивчаємо парки Києва: які місця столиці найкраще відвідати влітку
Джерело:  24 канал

Живучи в динамічній столиці, складно відволікатися на розваги і культурні заходи.

Зазвичай киянин рухається за звичним шляху «робота-дім-робота», максимум — у торговий центр або в найближчий парк на вихідних. Тим часом, у Києві є чимало цікавих, красивих і навіть загадкових місць зі своєю історією та легендами, відвідати які влітку — особливе задоволення. Можна скористатися послугами професійного екскурсовода, або ж скласти маршрут самостійно, досліджуючи поступово і давні місця, і нові пам'ятки, які постійно з'являються в Києві. Пройтися по парках — кращий план на київське літо!

Отже, складаємо приблизний маршрут

Навіть не всі кияни знають про таку перлину правобережжя, як «Сирецький дендропарк». Він розташований в 10 хвилинах ходьби лісовою стежкою від станції метро «Сирець». Територія парку — 6,5 га. Тут зібрана величезна колекція дерев, чагарників і квітів. Заснований парк німцем Мейером, який ще в кінці позаминулого століття розвів тут квіткове господарство. Сьогодні в парку також працює квіткове господарство, де можна купити рослини для дому та дачі. Вартість входу в дендропарк символічна — 10 грн. Ідеально підійде для сімейної вечірньої прогулянки або пікніка.

Парк «Наталка» на Оболоні. Урочище з красивим жіночим ім'ям розкинулося між Північним (Московським) мостом і Оболонською набережною. Минулого року, відкриваючи оновлений парк, мер Києва відзначив, що це — «золотий стандарт для паркових зон столиці». Оцінити даний зразок садово-паркового мистецтва з акуратними газонами та красивими клумбами найкраще літнім вечором, коли Дніпро дарує вечірню прохолоду. Добиратися зручно від станцій метро «Оболонь» або «Мінська». Взагалі в столиці постійно відкриваються нові парки і сквери, і новини Києва від телеканалу 24 допоможуть бути в курсі і не пропустити цікаві події.

Парк «Пуща Водиця». Чи знаєте ви, що Київ — єдине в Європі місто, в якому міський трамвай їде через ліс, і все це в межах міста? Тепер знаєте, і це чудовий привід влаштувати собі справжню пригоду. Можна у вихідні або в будній день: трамваї 12 і 17 їздять від станції метро «Контрактова площа». Їхати потрібно до зупинки «4 лінія», де розкинувся парк «Пуща водиця», що недавно пережив реконструкцію. Не забудьте захопити плавки, купальники та інші пляжні приналежності. У парку є найчистіше лісове озеро, оточене соснами, з двома обладнаними всім необхідним пляжами.

Чудовою прогулянкою вихідного дня стане неспішний променад по Пейзажній алеї. Почати маршрут можна з Контрактової площі, піднявшись по Андріївському узвозу. Далі, прогулявшись по «Пейзажці», як називають її кияни, пройти до парку на Володимирській гірці. Тут можна гуляти годинами, сідаючи для відпочинку на лавочках у тіні великих дерев.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?