8 речей, які потрібно взяти з собою на яхту
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

8 речей, які потрібно взяти з собою на яхту

8 речей, які потрібно взяти з собою на яхту
Джерело:  online.ua

Подорож на яхті — пригода, в котрій є все, від романтики моря до ледачої риболовлі прямо з палуби. Єдине, про що завжди слід пам'ятати: ви ізольовані від світу і знаходитеся посеред води, так що заздалегідь продумайте, що взяти з собою, щоб потім не потрапити в неприємну ситуацію.

Туристичний GPS-навігатор

В сучасних смартфонах включена функція геолокації, а точність GPS-зв'язку і її визначення координат досягає декількох метрів. З іншого боку, автономний від всіх девайсів супутниковий навігатор не дасть вам заблукати в море.

«Використовуйте його, якщо з якоїсь причини ви не можете використовувати смартфон. Брати з собою окремий прилад або тільки смартфон — вирішувати вам. Тим більше, що ціна на Samsung Galaxy J7 Neo з вбудованим навігатором більш ніж доступна, можливо, вам не варто переплачувати», — рекомендують фахівці інтернет-магазину «Київстар».

Персональна аптечка

Якщо ви вважаєте, що на борту завжди є черговий вогнегасник, відро з піском і аптечка, вибачте, але ви дуже наївні. Далеко не кожен власник яхти укомплектує судно на ваш запит, а якщо ви потребуєте в своїх звичних препаратах, не сподівайтеся знайти їх там. Максимум, на що можна розраховувати — це бинт і йод, все інше вам доведеться взяти з собою самостійно.

Запас напоїв

Також не сподівайтеся, що в трюмі захована цистерна з питною водою або холодильник з кока-колою. Жага на воді — небезпечна штука, тому беріть з собою напоїв з розрахунку 5 літрів на людину на добу. Якщо до вас хтось приєднається під час подорожі, запасіться питною водою і для нього. Не беріть на яхту алкоголь, зловживання ним на воді може коштувати комусь життя.

Захисний крем

Чоловіки не особливо піклуються про такі речі. Але досвідчені мореплавці знають, скільки проблем доставляє обвітрена або обгоріла на сонці шкіра, аж до інфекції. Просто запасіться декількома тюбиками пом'якшуючого і сонцезахисного крему, і не забувайте їх використовувати.

Сонцезахисні окуляри

Без них на воді ніяк, адже поверхня відбиває сонячне світло і сліпить очі, це не тільки неприємно, але й заважає управлінню яхтою. Можна просто не помітити і отримати удар гиком по голові.

Головний убір

Ще один важливий аксесуар, який врятує від теплового і сонячного удару. Беріть два-три, вітер на воді може зірвати і взяти ваше стильне кепі.

Трійник для зарядних пристроїв

На яхтах є два стандарти розеток — європейський і американський. Щоб не потрапити в історію з розрядженими девайсами, беріть з собою перехідник на 3-4 гнізда, для одночасної зарядки всіх пристроїв, які ви можете вибрати, наприклад, на сайті магазина Київстар.

Сумка для сувенірів

Ви плануєте заходити в порти? У вас тур по узбережжю? Запасіться сумкою для сувенірів і покупок. Помилково вважати, що вам потрібні тільки гроші — куплене ж потрібно кудись складати.

Швейцарський ніж, компас і бінокль — вічна класика чоловічої сумки для подорожей, можете при бажанні захопити і їх. Щасливої подорожі!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?