Особливості вибору електричної зубної щітки
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Особливості вибору електричної зубної щітки

Особливості вибору електричної зубної щітки
Джерело:  online.ua

Гігієна ротової порожнини — впевнений крок в забезпеченні здоров’я зубів. Ніщо не справиться краще з зубним каменем, ніж електро зубна щітка. Дослідження в 130 країнах виявили, що такий сучасний пристрій ефективніше, ніж звичайна щітка. Користування приладом 3 місяці знижує вірогідність захворювання на карієс і гінгівіт на 11 і 21% відповідно.

Різновиди зубних електрощіток

Найбільшим попитом користуються такі типи:

  • механічна;

  • звукова;

  • ультразвукова.

Механічний тип забезпечує очищення емалі за рахунок невеликого електромоторчика. Очищуюча голівка має круглу форму. За допомогою перемикача на ручці можна міняти режими роботи та інтенсивність чищення. Такий тип потребує щотижневого очищення.

Щетина щітки звукового типу рухається за рахунок звукової хвилі, яку можна почути. Кожна щетинка рухається зі швидкістю 20-50 тисяч рухів на хвилину, знімаючи наліт з емалі. Такий тип не використовується при запаленнях, гінгівіті.

Найбільш сучасна розробка — щітка ультразвукового типу. Ультразвукові хвилі, які створюються п’єзокерамічною пластиною, не тільки діють на поверхню, але і проникають в тканини на глибину 4-5 мм. Наліт під дією ультразвуку перетворюється на емульсію і легко видаляється. Людський слух не чує хвилі, які створює пристрій. Щетина рухається зі швидкістю 2-200 млн. рухів на хвилину!

Критерії вибору

Головна вимога — використання щіток лише відомих виробників. Це гарантує безпеку для емалі та довговічність пристрою. Дослідження німецьких вчених встановило, що ефективність чищення залежить не тільки від конкретної моделі, але і від фірми-виробника. Лідери в світі Oral-B, Philips, Xiaomi. Якість продукції цих брендів дуже висока.

Кількість насадок може бути різною. При необхідності одну щітку може використовувати ціла родина, якщо для кожного члена родини є своя насадка. Окремо купувати насадки вийде дорожче.

Якісна електрощітка для зубів — гарантія безпеки для зубів. Виробники роблять щітки дуже функціональними. Наприклад, наявність таймеру підкаже, коли треба завершувати процедуру чищення. Датчик тиску не дасть пошкодити зубну емаль.

Використання електричної зубної щітки — не просто данина моді. Цей новий пристрій забезпечує якісніше чищення, ніж використання звичайних моделей. Існують навіть дитячі моделі, ручка в яких виконана в вигляді улюблених мультиплікаційних героїв. Використання електрощітки дитиною дозволяється лише під наглядом дорослих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?