Як вибрати бойлер для квартири?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Як вибрати бойлер для квартири?

Як вибрати бойлер для квартири?
Джерело:  online.ua

Бойлер — вже практично «маст-хев» в будь-якій квартирі і будинку через зручність і функціональні переваги. З огляду на нестабільність подачі гарячої води, для того, щоб забезпечити максимальний комфорт життя в місті або селі кращим варіантом буде саме купити бойлер — адже саме в нашій країні трапляються досить прикрі перебої з гарячою водою. Ні помитися, ні попрати.

Як правильно вибрати водонагрівач для квартири? Насамперед, вам необхідно хоча б приблизно розрахувати, скільки води ви витрачаєте на побутові потреби. Саме від цих розрахунків залежить необхідна потужність водонагрівача і обсяг накопичувального бака. Крім того, обов'язково варто вибрати модель установки — на стіні, на підлозі або ж під стелею.

Електричні бойлери поділяють на дві основні категорії — різниця між ними не тільки в габаритах, але і в методі нагрівання води:

  • Накопичувальні. Накопичувальні водонагрівачі постійно містять певний обсяг води в накопичувальному баці, періодично нагріваючи його до встановленої власником температури. При виборі накопичувального бойлера важливо звернути увагу на об’єм бака — при покупці надмірно великого бака, ви будете постійно нагрівати зайву воду, що виллється в досить значущі додаткові витрати електроенергії, і як наслідок — збільшення комунальних витрат. Якщо ж навпаки, купити занадто компактний і маленький бойлер, тоді вам дуже часто не вистачатиме гарячої води, що в результаті взагалі не несе сенсу — ви просто витратите зайві гроші;

  • Проточні водонагрівачі. Вони дуже швидко нагрівають воду до зазначеної температури в момент її подачі на змішувач. Такі водонагрівачі можуть подавати гарячу воду в необмеженій кількості, але для її нагрівання потрібен час, що виливається в додаткові витрати самої води. І як наслідок — збільшені витрати на водопостачання. Крім того, якщо вода включена в декількох точках одночасно, то вона може не встигати нагріватися до заданої температури.

Виходячи з параметрів потужності, перш за все, оцініть ваші потреби і вимоги об'єктивно. Наприклад, проточного водонагрівача потужністю 3,5-5 кВт цілком вистачає для дрібних побутових потреб, типу миття посуду — в середньому, вони нагрівають близько півтора літри води в хвилину. Для того, щоб комфортно помитися в душі, потрібно вже більш потужний бойлер потужністю від 6 кВт.

Для квартир, кваліфіковані фахівці рекомендують встановлювати саме накопичувальні водонагрівачі, а для приватних будинків — проточною. Справа в тому, що для коректної роботи проточних водонагрівачів потрібна потужна електропроводка, яка монтується найчастіше саме в приватних будинках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?