Як вибрати шафу
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Як вибрати шафу

Як вибрати шафу
Джерело:  online.ua

На подив, майже всі проблеми з розміщенням речей можна вирішити лише одним придбанням, шафою. Але як зробити правильний вибір у великому числі типів цього предмету меблів? Нижче ви дізнаєтеся, як..

Типи шаф

Якщо гранично спростити, то шафи бувають трьох видів:

  • окремо розташовані шафи;

  • вбудовані;

  • частково вбудовані.

Окремо розташовані шафи

У перших є власний корпус, який і окреслюють його габарити. Серед достоїнств такої шафи називають простоту транспортування при перестановці меблів в квартирі і можливість використовувати «стелю» як ще одну полицю. Практика показує, що помістити «на шафу» можна все що завгодно. Такий тип шафи продається як готовий виріб з заводу з фіксованим цінником і з усіма цікавинками, такими як гарантія виробника. Якщо шукати недоліки, то окремо розташована шафа не завжди оптимально використовує простір в квартирі.

Вбудовані шафи

Зате з цим завданням відмінно справляється вбудована шафа, їх ще часто називають шафами-купе, але там суть в розсувних дверях. За допомогою такого предмету меблів можна заповнити певну нішу в приміщенні і наповнити її не тільки змістом, а й усім, чому не знаходилося місця раніше. Від постільної білизни та одягу в спальні, до верхнього і сезонного одягу, якщо встановити таку шафу в передпокої.

«Облаштувати» внутрішній простір можна як завгодно, зазвичай доступне місце дозволяє помістити і штанги для вішалок, і полки з ємностями в потрібному обсязі і кількості. Але навіть якщо ви задумали щось оригінальне, це доступно, адже всередині вбудованої шафи можна створити будь-яку атмосферу. Наприклад, можна встановити його на балкон або в гараж і облаштувати на полицях невелику майстерню, навіть офісне робоче місце тут можна зробити, якщо помістити всередину письмовий стіл з ноутбуком, до поличок з важливими довідниками буде нескладно дотягнутися, а в разі необхідності дане місце можна приховати від зайвих очей. Точно так само можна організувати спальню з ліжком, дуже зручно, якщо доводиться жити в однокімнатній квартирі.

З недоліків - необхідність замовляти індивідуальний проект і запрошувати робітників для монтажу. Та й перенести його не вдасться, а змінити нутрощі буде непросто і недешево, так що необхідно обмірковувати всі бажання заздалегідь.

Частково вбудовані шафи

Якщо підходящої ніші не знайшлося в вашому домі, то можна ознайомитися з можливостями так званих частково вбудованих шаф. Щоб стало зрозуміліше, давайте використаємо приклад його установки в кут. В цьому випадку шафі необхідна тільки передня панель з дверима (що відкриваються або купе), і одна зі стінок, іноді ще й стеля. У підсумку виходить, майже той же набір функціональності, що і у вбудованій шафі, але її можна застосувати практично в будь-якому місці квартири або будинку.

За допомогою частково вбудованої шафи можна замаскувати дефекти ремонту, або просто заповнити невикористану частину приміщення, причому не важливо, в якій саме кімнаті. Таку шафу можна встановити і в передпокоях, і в спальні, і навіть на кухні з балконом.

Якщо говорити про недоліки цього типу меблів для зберігання речей, то тут також можна згадати складність конструкції і індивідуальний підхід для кожного з клієнтів. Багато що залежить від компетенції складальників і якості матеріалів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?