Як почистити диван в домашніх умовах?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Як почистити диван в домашніх умовах?

Як почистити диван в домашніх умовах?
Джерело:  online.ua

Диван - один з популярних меблевих атрибутів. Він надає повноцінний відпочинок і комфорт, але, як і будь-яка м'які меблі, вимагає регулярного чищення.

Особливо важлива продумана система догляду, якщо вдома живуть коти, собаки або інші ручні тварини. Часто сліди їх перебування складно видалити звичайною побутовою хімією.

Чистота м'якої меблів істотно впливає на мікроклімат. При відсутності догляду в наповнювачі з'являються паразити, які можуть завдати шкоди здоров'ю.

Альтернатива чищенні своїми силами - це пошук компанії, яка займається виїзною хімчисткою.

Самостійна чистка меблів

Самостійна чистка диванів зазвичай проводиться за участю добре розрекламованих миючих засобів. В даний час на ринку можна зустріти різні форми побутової хімії для хімчистки диванів:

  • Порошок. Використовують для сухого чищення, освіження оббивки. Його насипають тонким шаром на оброблювану поверхню і через 15-30 хвилин видаляють щіткою або пилососом.

  • Шампунь. Застосовується спільно з пилососом для проведення вологого чищення. Активна піна взаємодіє з молекулами бруду, руйнує їх зв'язку з волокнами оббивки. Це дозволяє видалити забруднення пилососом.

  • Спрей-плямовивідник. Застосовується для експрес-видалення локальних забруднень. Він непогано справляється зі свіжими плямами, але практично безсилий проти бруду.

Процедура самостійно хімчистки може також проводитися з використанням підручних засобів. Наприклад, сода, оцет, нашатирний спирт, перекис водню. Але в цілому процедура має кілька недоліків:

  • залишки миючих засобів потрапляють в повітря в формі пилу, яка легко проникає в легені;

  • не знаючи особливостей догляду за певними видами оббивки, можна легко її зіпсувати;

  • просушити диван після очищення без професійного обладнання складно;

  • можна переплутати послідовність виконання робіт;

  • при видаленні застарілих плям часто застосовується механічне чищення, яка підходить не всім видам матеріалів.

Некваліфікована хімчистка м'яких меблів - ризикований захід. Тому якщо ви не хочете зіпсувати улюблений диван, зверніться до професіоналів. В даному випадку є можливість проведення виїзної чистки на дому у клієнта.

Чи варто користуватися послугами клінінгових компаній?

Професійна хімчистка штор, м'яких меблів, підлогових покриттів - відмінне рішення, якщо ви хочете повернути виробам первозданний вигляд. Досвідчені клінери можуть усунути будь-які плями без шкоди для меблів і вашого здоров'я.

Потрібно відразу приготуватися до того, що послуги клінінгових сервісів коштують не дешево. Але ними не обов'язково користуватися щотижня. Досить проводити хімчистку не рідше одного разу на рік.

Якщо ви хочете зберегти своє майно і оновити його, а не зіпсувати, потрібно особливо ретельно підійти до вибору клінінгової компанії. Хороші фірми дорожать своєю репутацією, тому якість їх послуг завжди на вищому рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?