Розвиваючий килимок: переваги, можливості та особливості запропонованих варіантів
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Розвиваючий килимок: переваги, можливості та особливості запропонованих варіантів

Розвиваючий килимок: переваги, можливості та особливості запропонованих варіантів
Джерело:  online.ua

Одним і з корисних ігрових аксесуарів є розвиваючий килимок.

Сучасні батьки активно займаються розвитком своєї дитини. Це непростий, тривалий процес, який варто починати з самого народження.

Одним з корисних ігрових аксесуарів є розвиваючий килимок. Він сприяє формуванню тактильного та зорового сприйняття, розвиває дрібну моторику, а також пам’ять та слух.

Купити розвиваючий килимок для дітей різного віку можна в інтернет-магазині Панама. Основне завдання такого приладдя – створення унікального та безпечного середовища, у якому дитина може гратись, веселитись, відпочивати, розвиватись.

Виділимо чотири важливих переваги:

  • Практичність. Легке та швидке очищення від забруднень, а окремі варіанти можна попрати у пральній машині.

  • Компактність. Аксесуар займає небагато місця у складеному стані та легко розміщається у багажнику автомобіля. За необхідності його можна взяти з собою на дачу, у гості або у подорож.

  • Розвиваючі функції. Під час гри виконується стимуляція фізичної активності, а також зорового, слухового та тактильного сприйняття.

  • Безпека. Будь-яка модель дозволяє дитині вчитись перевертатись, повзати, стояти та ходити без ризику отримати забій, тому що вона пом’якшує удари від можливих різких рухів, а також при падінні.

Практичні рекомендації

Виробники пропонують безліч різних варіантів. Під час вибору у першу чергу звертаємо увагу на рекомендований вік, розмір виробу, особливості форми та комплектації. Важливим аспектом є поєднання розвиваючих функцій та необхідного рівня безпеки. Наприклад, моделі для новонароджених доповнюються бортиками-обмежувачами.

Від 4-х місяців у малюків поступово формується здібність захоплювати та утримувати предмети, тому бажано, щоб килимок був укомплектований дугами. На них підвішуються різні іграшки, прорізувачі, фольговане дзеркальце, різноманітні пищалки та шумівки. Чим більше дуг, тим більше різних цікавих предметів на них можна розмістити. У комплект зазвичай входить до 8 іграшок. Важливо звернути увагу на спосіб їх кріплення – знімні предмети роблять гру більш різноманітною. Додаткова комплектація – знімний пластиковий столик або подушка, музикальна панель.

Якщо розважальних елементів багато, краще для першого знайомства зняти частину з них, а потім чергувати у різних комбінаціях, щоб якомога довше підтримувати інтерес у дитини. Не потрібно постійно тримати килимок розкладеним на підлозі.

Моделі для дітей від року можуть досягати в довжину до 2-х метрів, що забезпечує великий простір для гри. Такі варіанти часто називають класичними та доповнюють тонким шаром утеплювачу. Оформлення найрізноманітніше – тварини, рослини, геометричні фігури, космічні мотиви, тощо.

Основними матеріалами для виготовлення служать текстиль, тонка гума, полімери. Для дітей старше 3-х років завдання ускладнюється, адже перед тим, як отримати ігрове поле їм потрібно його зібрати. Ці моделі виконані у формі пазлів з різної кількості елементів, а також вони виконують різноманітні навчальні функції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?