Пантенол: широкі можливості і пропоновані форми
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Пантенол: широкі можливості і пропоновані форми

Пантенол: широкі можливості і пропоновані форми
Джерело:  online.ua

Виробники косметики для догляду за шкірою і волоссям часто використовують в рецептурах вітаміни. Характерним прикладом є вітамін В5, який добре відомий нам під іншою назвою - пантенол. Залежно від концентрації, застосовується як основний або допоміжний компонент. У мультирегіональному інтернет-магазині MAKEUP ви можете купити пантенол в формі спрею, а також різноманітну косметичну продукцію в складі якої він присутній.

Традиційне застосування

Вперше вітамін В5 був отриманий у 1933 році, а потім він отримав ще одну назву - пантотенова кислота. Спочатку ця речовина застосовувалося виключно як терапевтичний препарат або в комплексі з іншими вітамінами. Сьогодні він широко поширений, як зовнішній засіб у формі спрею. У формулу такого продукту також входять поверхнево-активні речовини, спеціальні інгредієнти для підвищення сумісності компонентів і збільшення терміну придатності, гліцерин, рослинні екстракти, необхідний для розпилення газ.

Основне призначення:

  • відновлення структури шкіри після опіків різного походження (сонячні, термічні);

  • профілактика і усунення запалень та алергічних реакцій;

  • загоєння пошкоджень, заспокоєння покривів;

  • прискорення обмінних процесів;

  • поліпшення стану дерми після обвітрювання або тривалого перебування на сонці;

  • заспокоєння покривів після гоління, пілінгу, депіляції.

Цей продукт не застосовується для загоєння відкритих, мокнучих ран і не наноситься на слизові оболонки. Практично не викликає алергії, але можлива індивідуальна непереносимість окремих інгредієнтів, присутніх в складі спрею.

Знайомимося з іншими можливостями

Пантенол входить в формули кремів, масок, бальзамів, гігієнічних засобів (наприклад, гелів для інтимної гігієни). Концентрація зазвичай не перевищує 2-3%, але окремі серії містять до 5% цього вітаміну. Вважається, що він найчастіше використовується, як сонцезахисний засіб і для створення рівномірної засмаги, але у нього є цілий ряд інших корисних властивостей:

  • Догляд за волоссям та шкірою голови. Стимулює зростання пасом, зміцнює коріння, підвищує пружність і еластичність. Відновлює структуру волосяних стрижнів, усуває дискомфорт, печіння, лущення, які виникають після фарбування. Часто включається в формулу засобів для профілактики посічених кінчиків, а також зменшує сухість і ламкість.

  • Лікування постакне. Нанесення не виконується на початковій або гострій стадії вугрової висипки, а тільки після того, як запалення заспокоїлось та необхідно прискорити загоєння.

  • Антивіковий дію. Треба визнати, що омолоджуючий ефект виражений незначно, тому буде помітний на самій ранній стадії старіння. Важливо звернути увагу на склад і вікові рекомендації виробника. Коли пантенол використовується спільно з іншими антивіковими компонентами, то спільними зусиллями вони здатні зменшити глибину зморшок і підтягнути контури обличчя, тому такі комплекси підійдуть і для зрілої шкіри. Самостійно активує обмінні процеси, що дозволяє підвищити тонус покривів.

  • Нормалізація водного балансу. Здатний глибоко проникати в пори і захоплювати з собою молекули води. В результаті досягається необхідний рівень зволоженості.

Пантенол - це активний косметичний засіб що добре переноситься. Він показує високу результативність за умови, що проблеми, які необхідно усунути, відповідають можливостям і призначенню цього продукту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?