Як облаштувати гараж і майстерню? Поради професіоналів
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Як облаштувати гараж і майстерню? Поради професіоналів

Як облаштувати гараж і майстерню? Поради професіоналів
Джерело:  online.ua

Раціональне облаштування гаража - спосіб отримати приміщення, де поміститься не тільки «залізний кінь», а й домашня майстерня і міні-склад необхідних в господарстві предметів. Що зробити, щоб гараж не перетворився на розсадник мотлоху, через який неможливо пройти, розповімо в цій статті.

Основні вимоги

Вогнегасник і не тільки: як захистити гараж від пожежі

Оскільки обмежений простір гаража, де немає другого виходу - потенційно небезпечний, повинен бути вогнегасник. Коли в приміщенні порядок, проходи не захаращені, то Ви зможете швидко вискочити при небезпеці.

Перемогти хаос допомагають спеціальні конструкції. Однак, дерев'яні або зроблені з ДВП полиці - легка здобич для полум'я. Для гаража краще стійкі до вогню металеві стелажі, інструментальні тумби і верстати.

Наприклад, за посиланням представлені варіанти обладнання, яке заощаджує простір майстерні і є найбільш безпечним варіантом.

Працюємо з вогником: правильне освітлення

Робоче місце необхідно доповнити джерелом світла. Для цього використовуються стельові і точкові світильники:

  • денного світла (люмінесцентні);

  • світлодіодні;

  • з лампами розжарювання.

Перед тим, як облаштувати майстерню, складіть план із зазначенням місця де буде стояти верстат. Можливо, знадобиться прокладка проводки під додаткові розетки для лампи та необхідних інструментів.

Тепло і світло: опалення в гаражі

Для обладнання теплого гаража найчастіше використовують електроприлади, які висять на стіні (конвектори, керамічні панелі) або встановлюються на підлогу (масляні обігрівачі). Розетки для подібних приладів потрібно заземлювати.

Повітряні потоки: гаражна вентиляція

Повітрообмін забезпечується двома способами:

  • природною тягою;

  • примусовою циркуляцією.

Установка припливної витяжки або прокладка вентиляційного каналу знижує концентрацію вологи в приміщенні, не даючи розвиватися корозії і цвілі.

Правильне планування і зонування потрібно не тільки в квартирі

Гараж - місце для зберігання речей в обмеженому просторі, тому раціонально розділити його на зони:

  • прохідну - завжди вільну;

  • для негабариту - зимової гуми та ін.;

  • робоче місце, де розташовані верстак або верстат;

  • легкого доступу - для часто використовуваних речей.

Полиці в гаражі допомагають зонуванню, але на них не завжди вдається розмістити всі необхідні предмети. Набагато зручніші стелажі для гаража, нижні поверхи яких підійдуть для негабариту, а верхні для речей, які повинні бути «під рукою».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?