Лайфхаки для персональної продуктивності, про які ви навіть не підозрювали
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Лайфхаки для персональної продуктивності, про які ви навіть не підозрювали

Лайфхаки для персональної продуктивності, про які ви навіть не підозрювали
Джерело:  online.ua

Іноді складається враження, що у деяких людей у добі є додаткові години – а інакше не вдається навіть уявити, як вони встигають справлятися з такою кількістю завдань. Проте насправді підвищити продуктивність набагато легше, ніж здається.

Для цього треба лише звернути увагу на певні аспекти, що здаються нам дрібницями, але насправді відіграють значну роль в збереженні ресурсів та ефективності роботи. Корисні рекомендації в статті зацікавлять експертів усіх сфер, серед яких і представники різних напрямів IT – наприклад, java developer jobs або devops ci/cd.

Основні фактори, які впливають на ефективність роботи

Важливим елементом підтримання високої продуктивності є здатність правильно розподіляти свій час. Одразу розплануйте свій робочий день, врахувавши навіть незначні задачі, на кшталт перевірки пошти. Існують різноманітні методики, що допомагають сортувати задачі та раціонально розподіляти робочий час. Структурувати варто навіть вільні години, адже тоді насолодитись відпочинком вийде ще ефективніше.

Закінчивши робочий день, виділіть декілька хвилин на підготовку до наступного – таким чином вийде одночасно систематизувати результати цієї зміни, та приготувати все необхідне для подальшої праці. Кожна мета в планах має бути чітко сформульована та викладена – це допоможе виконати її максимально швидко та легко.

Важкі або неприємні задачі не варто відкладати на останній момент – як тільки вони з’являються, починайте працювати над ними. Обмежуйте термін роботи над кожним завданням – чіткий ліміт змусить зосередитись та виконати роботу набагато швидше.

Проте, якщо братися за кожне завдання, можна вигоріти та втратити всі сили. Саме тому необхідно розумно оцінювати свої сили та вчасно відмовлятись від зайвої роботи. А якщо задача не є занадто важливою, а часу у вас не вистачає, краще за можливості її делегувати.

Окрім цього, на продуктивність негативно впливає безмежна кількість відволікаючих факторів, серед яких особливе місце займають телефонні дзвінки та повідомлення в месенджерах. Щоб уникнути цієї проблеми, вчасно вимкніть усі сповіщення, крім робочих чатів – це допоможе цілком присвятити свою увагу праці.

Оптимізувати та полегшити роботу допоможуть також корисні досягнення сучасних технологій. Різні програми допомагають ефективно розподілити свій час, відсортувати задачі, або проаналізувати, на що ви витрачаєте більше за все часу.

Звісно, за роботою не можна забувати про відпочинок – періодично повністю припиняйте працювати та переключайтесь на щось корисне та цікаве. Наприклад, під час перерв можна вийти на прогулянку на свіжому повітрі, або присвятити їх фізичним вправам чи медитації. Такі елементи допоможуть підвищити працездатність і зняти накопичений стрес, а також добре відобразяться на загальному самопочутті.

Як мотивувати себе на роботу?

Стимулювати себе можна не лише через обмеження, а й використовуючи заохочення за будь-яке важливе досягнення. Чашка чаю з цукеркою або глава улюбленої книги – кожен зможе підібрати для себе ідеальну нагороду.

Відновити сили допоможе і спілкування з друзями чи колегами – в неробочий час обговорюйте персональні питання, та регулярно спілкуйтесь через відео-чати або месенджери.

Таким чином, для підвищеної продуктивності необхідно правильно розподілити час, потурбуватися про власне здоров’я та знайти для себе мотивацію. Корисні рекомендації експертів EPAM Anywhere допоможуть зручно систематизувати кожен робочий день та зробити його максимально комфортним та ефективним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?