На замітку автолюбителям: як биті автомобіль маскують під цілі?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

На замітку автолюбителям: як биті автомобіль маскують під цілі?

На замітку автолюбителям: як биті автомобіль маскують під цілі?
Джерело:  online.ua

Бажання купити авто подешевше відвідує кожного потенційного автовласника. Якщо є можливість скоротити витрати на придбання транспортного засобу - чому б і не скористатися нею? Але в цьому випадку варто бути готовим до того, що отриманий автомобіль може виявитися не зовсім таким, який очікувався, адже дуже часто шахраї умільці маскують биті авто під цілі і продають їх за привабливою ціною.

Як не попастися на вудку шахраїв і виключити можливість отримати за власні гроші биту бляшанку? Тільки одним способом - навчитися розпізнавати автомобілі, що потрапили під маскування. Або ж не ризикувати і довірити підбір авто б / у професіоналам, які точно знають, де і що шукати.

Що таке «ляльки»?

Розбиті авто або «потопельники» вміло замасковані під транспорт гідної якості для подальшого продажу в народі називають «ляльками». Виглядають такі машини привабливо, візуально не мають істотних дефектів, слідів аварій на них не помітно. Ціна Ляльок »при цьому немов кричить -« купи мене! ». Покупці, що бажають заощадити або просто не мають достатньо коштів для покупки дійсно хорошого уживаного авто, часто трапляються на такі оголошення і в підсумку виявляються у розбитого корита - і без грошей, і без машини, адже товарний вигляд ляльки - лише маскування. В відновлення ТЗ продавці не особливо вкладаються, ріхтуя машину до придбання нею привабливого зовнішнього вигляду і не піклуючись про те, що всередині.

Іноді вихідні машини для створення «ляльок» настільки пошкоджені, що для отримання достовірного результату шахраї використовують кілька транспортних засобів, збираючи своєрідний конструктор. Як не помилитися і уникнути такого «вдалого» придбання?

Як розпізнати бите авто?

Розпізнати битий автомобіль, «ляльку», з першого погляду може бути просто неможливо. Та й з другого теж, особливо, якщо вивчення товару проводиться віддалено по фото і відео, а продавець точно знає, як відповідати на питання і з якого ракурсу демонструвати лот, щоб приховати недоліки. Навіть маючи професійні знання з технічної частини транспортних засобів іноді впоратися з цим завданням складно. Як дізнатися, потрапляв представлений в продаж автомобіль в ДТП або словами продавця можна вірити? Доведеться вивчити пропозицію детально і тільки очно.

Перевірка по VIN коду не завжди дає бажаний результат. На жаль, навіть якщо інформація, отримана в результаті перевірки, не викликає сумнівів в хорошій якості ТС, перевірити пропозицію обов'язково потрібно.

На що дивитися? Є кілька основних пунктів:

  • товщина і тип лакофарбового покриття;

  • розмір і співвідношення зазорів;

  • свобода рухів при відкриванні та закриванні дверей, капота, багажника;

  • збіг ліній кузова;

  • великі вогнища іржі;

  • якість зварних швів (особливу увагу зверніть на незаводських з'єднання);

  • відстань від коліс до арки;

  • відповідність фар віком і станом авто;

  • якість лобового скла, наявність специфічних тріщин.

Як бачите, навіть при поверхневому огляді доведеться вивчити практично весь автомобіль, розгледіти нюанси і зуміти відрізнити їх для просто вживаної і битою машин. І це лише перший етап аналізу, адже відсутність дефектів при зовнішньому огляді не гарантує якості авто - обов'язковим етапом має стати вивчення машини на станції техобслуговування і тестування її функціоналу. Якщо ви не можете назвати себе експертом в області автомобілів - довірте цю роботу професіоналам. Підбір авто в Україні від Motor Scout дозволить уникнути помилок і купити гідний автомобіль за розумну ціну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?