Чому у кімнатних рослин жовтіють листочки?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Чому у кімнатних рослин жовтіють листочки?

Чому у кімнатних рослин жовтіють листочки?
Джерело:  online.ua

Незважаючи на те, що в дикій природі жовте листя є показником закономірних сезонних процесів, в домашніх умовах все ті ж жовті листочки можуть бути тривожним симптомом, що вашій рослині потрібна допомога.

Якщо ви і так знаєте, як правильно вирощувати гарні квіточки будинку, то на даній сторінці ви можете вибрати і купити кімнатні рослини.

Причини для занепокоєння

По-перше, дізнайтеся, чи є зміна кольору листя характерним для того представника флори, якого ви взяли собі в якості «вихованця». Можливо, це нормальне тимчасове явище, і все в порядку.

По-друге, якщо жовті листи - це відхилення від норми, розберіться з першопричиною проблеми. Так, рослини індивідуальні, але причини форс-мажору в переважній більшості випадків потрапляє під один з чотирьох пунктів:

  • На рослина напали шкідники

  • Рослина захворіло

  • Ви неправильно за ним доглядаєте

  • Рослині некомфортно в обраних умовах утримання

Чи не ті умови

Ідеальних умови для всіх видів рослин не існує. Для кого-то буде згубна тінь, а для кого-то - прямі сонячні промені. Тому вибирайте рослини під наявні у вас вдома умови, або створюйте умови відповідно до норм агротехніки для конкретних видів.

Крім не тієї ступеня освітленості до пожовтіння листя призводять шкідливі температури, в тому числі холодна грунт, наприклад, на промерзлому підвіконні, або перепади температур, а також нелюбимі багатьма рослинами протяги. Вологість повітря - теж важливий фактор.

Чи не той догляд

Якщо рослині стає тісно в горщику, воно може сигналізувати про це жовтими листочками. Занадто великий обсяг грунту - теж погано, так як вона може заболочуватися. Хороший горщик, але без дренажу, теж може привести до хвороби флори.

Якщо не поливати квітку вчасно або поливати його надміру, то жовті листочки - це ще не найнебезпечніша реакція. До того ж, пам'ятайте, що сама вода повинна бути відповідною, а поливати різні рослини потрібно по-різному.

Чи не той грунт, як ви вже здогадалися, також відноситься до неправильних умов утримання і неправильного догляду. Вимогливі домашні рослини часто реагують на невідповідну грунт зміною кольору листя.

Нарешті, до помилок догляду слід віднести неправильне харчування або несвоєчасну пересадку. Навіть з благими намірами, але роблячи все це неправильно, ви можете нашкодити рослині.

Хвороби і шкідники

Тут все індивідуально і залежить від сприйнятливості рослини, його «традиційних» недуг і умов утримання. Хвороби можуть бути вірусними і грибковими, а шкідники - найрізноманітнішими, від видимих неозброєним оком до мікроскопічних і нерозпізнаних навіть під лупою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?