Душові кабіни: чому такі різні і як вибрати відповідну?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Душові кабіни: чому такі різні і як вибрати відповідну?

Душові кабіни: чому такі різні і як вибрати відповідну?
Джерело:  online.ua

Перш ніж розглядати асортимент душових кабін, слід чітко розуміти особливості ванної кімнати, де буде стояти така сантехніка. Тобто: де саме зручно її розмістити, щоб вона не заважала, як вона буде приєднана до водопроводу, яка перестановка планується. Все це дасть більш чітку картину того, що вам потрібно, і відразу отметет моделі, які точно не підійдуть.

Критерії вибору душових кабін

При покупці даної сантехніки варто враховувати такі моменти:

  • конструкція - сюди відносяться вид кабіни, її форма, висота піддону, особливості дверцята;матеріали виготовлення стінок, піддону, дверей, а також якість гарнітури (ручки, змішувач, шланг, лійка);

  • розмір душової кабіни - крім метражу і планування ванної кімнати враховуйте комплекцію людей, які будуть користуватися;

  • додатковий функціонал - його може взагалі не бути, якщо вам це не потрібно, але для зручності і максимального комфорту деякі моделі оснащені функціями гідромасажу, парової лазні, різними режимами душа, підсвічуванням, радіо або навіть можливістю відповісти на телефонний дзвінок.

Вартість душової кабіни на останньому місці за важливістю, хоча часто саме вона відіграє вирішальну роль при покупці. У кожному ціновому діапазоні можна знайти модель з бажаними характеристиками, але якщо хочеться заощадити, доведеться чимось пожертвувати.

Особливості конструкції

Виділяють такі основні види душових кабін:

  • Відкритого типу - найпростіші, ергономічні і недорогі моделі, які встановлюють впритул до стіни, оскільки бічних панелей у них немає, як і куполи. Функціонал істотно обмежений.

  • Закритого типу - герметичні, тобто з задніми і бічними стінками, з куполом і піддоном. Такі моделі можуть мати практично будь-який функціонал, включаючи управління голосом. Відрізняються великими габаритами, на відміну від душових відкритого типу, і більш високою ціною.

  • Комбіновані - симбіоз ванної та душової кабіни для тих, кому подобаються обидва варіанти. Або, наприклад, для сімей з маленькими дітьми. Так само як і класичні моделі, варіант з ванною може бути відкритого або закритого типу по принципам, описаним вище.

  • Що стосується дизайну і форми, то в цьому плані душові кабіни різноманітніші. Найпопулярнішими є прямокутні, напівкруглі і кутові моделі.

Матеріали виготовлення

Оскільки мова йде не про цілісну сантехніці, як та ж ванна, а про конструкцію, матеріал для душових кабін і її елементів різний. Тому має сенс розглянути їх окремо.

Стінки душової

Якщо душова закритого типу, її стінки часто зроблені з акрилу, полістиролу або загартованого скла. Всі ці матеріали можуть бути як прозорими, так і матовими або з малюнком, але відрізняються основними характеристиками. Скло довговічніше, не деформується з часом і краще зберігає тепло, тому коштує дорожче пластику.

Естетам можна звернути увагу на моделі з додатковим покриттям, яке не дає утворюватися плям і розлучень від води на поверхні кабіни. Правда, цей параметр теж збільшує вартість.

Що стосується непривабливих елементів збірки, захованих за заглушками, в ідеалі вони повинні бути з металу, а не з пластику. Функціональність від цього не залежить, а ось термін служби дуже навіть.

Душові двері

Зазвичай вона виготовляється з того ж матеріалу, що і стінки кабіни. Якщо модель відкритого типу, критерії такі ж, як і до бічних панелей, але є відмінності за способом відкриття:

  • розсувні двері - рухаються на роликах по типу дверей шафи-купе і вигідні економією простору, оскільки взагалі не займають місця в приміщенні;

  • орні двері - можуть відкриватися як назовні, так і всередину або в двох напрямках одразу.

Другий варіант зручний при установці штор для ванної.

Особливості піддону

Наступний елемент, з чого складається душова кабіна - це піддон. Йому важливо приділити особливу увагу, оскільки саме на нього йде основне навантаження. Може бути зроблений з таких матеріалів:

  • акрил (пластик) - легкий, теплий і приємний на дотик, зі спеціальним покриттям стійкий до забруднень, але його досить легко пошкодити механічно, подряпати, а ще при попаданні води на акрил рівень шуму досить високий;

  • кераміка - міцна і її не подряпати, плюс легко мити, та й вода на неї падає тихо, але такий піддон досить важкий, холодний і навряд чи зазнає падіння на нього важких металевих предметів;

  • сталь, покрита емаллю - галаслива, як і акрил, міцна, легко миється, але сама емаль не захищена від механічних відколів, які втім можна відремонтувати;

  • композит - виготовлений з мармуру і синтетичних смол, тому володіє всією красою натурального каменю, стійкий до забруднень, але при цьому на дотик теплий і легше навіть кераміки;

  • камінь - дорого, красиво, шум води приглушений, але вимагає додаткової чистки, оскільки поверхня роблять рифленою, щоб піддон був менш слизьким.

Висота бортика підбирається індивідуально. Наприклад, для купання дитини або щоб прийняти душ сидячи він повинен бути високим, до 60 см. А ось для людей з важкою комплекцією і для літніх людей, яким складно переступати перешкоди, краще підійде низький борт, не більше 15 см.

Розміри душових кабін

Габарити душових кабін доведеться підбирати під розміри ванної кімнати і з урахуванням того, що в ній є. Найчастіше потрібно ще враховувати додатковий монтаж каналізаційної системи, не забувши, що труби від кабіни потрібно прокладати з ухилом мінімум 2% відносно вертикалі.

Базовий розмір конструкції - 90 на 90 см. Зрозуміло, є моделі і менше, наприклад, 70 на 70 см, але це далеко не завжди зручно навіть для людини з малої комплекцією. Тому найкращий варіант - приміряти габарити для себе в демонстраційному залі магазину. Так легше зрозуміти, чи варто жертвувати сантиметрами заради планування або економії грошей.

Зверніть увагу, перед душовою кабіною повинно бути вільний простір в 80-100 см і мінімум 30 см до умивальника. І не забувайте враховувати висоту конструкції.

Додатковий функціонал

Абсолютно не обов'язковий, але дуже приємний критерій. Найкорисніші функції:

  • Гідромасаж - подача води під напором через форсунки на спеціальній панелі. Чим більше сопел для подачі води, тим інтенсивніше масаж. Бонусом стануть форсунки, які повертаються і яким можна задавати потрібний напрямок.

  • Аеромасаж - додаткова панель на стіні, подає повітря під напором в воду, створюючи безліч бульбашок, які і масажують шкіру. Є душові кабіни з комбінованою функцією гідро- та аеромасажем.

  • Парогенератор - аналог лазні, нагріває воду і перетворює її в пар оптимальної температури для прогріву тіла і очищення шкіри, організму від антиоксидантів і зайвої рідини. Обов'язково вбудована додаткова вентиляційна система.

  • Хромотерапія - сприятливий вплив на організм, нервову і гормональну систему за допомогою кольору. Вбудовується в дорогі моделі.

  • Тропічна злива - в комплектації йде лійка великого діаметру, яка встановлюється на стелі душової. Подача води і повітря інтенсивна, за рахунок чого і створюється ефект справжнього проливного дощу.

Виробники вбудовують також функції ароматерапії, сауни та інші цікаві можливості, про які завжди можна дізнатися докладніше у консультантів.

Корисні поради при виборі

І ще кілька важливих критеріїв при виборі душової кабіни:

  • буде корисно поцікавитися, наскільки легко знайти запчастини для конкретної моделі в разі пошкодження чого-небудь;

  • питайте, чи потрібно використовувати герметик при складанні - якщо немає, така душова прослужить довше і в цілому гігієнічніше;

  • подивіться на рівень зливу каналізаційної труби, щоб переконатися, що у вашій ванній не виникне проблем при установці і не будуть потрібні додаткові витрати.

І ще один нюанс - достатня кількість і надійність кріплень кабіни, оскільки сама по собі вона дещо рухлива.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?