Безрамковий монітор: переваги, недоліки, особливості вибору
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Безрамковий монітор: переваги, недоліки, особливості вибору

Безрамковий монітор: переваги, недоліки, особливості вибору
Джерело:  online.ua

Комп'ютерна техніка продовжує вдосконалюватися, тому у кожного сучасного виробника є безрамкові дисплеї. У мережі можна побачити численні огляди на нові моделі. Наприклад, безрамкові монітори Acer багато хто вважає одними з кращих. Це стильні пристрої з вражаючими характеристиками.

Особливості безрамкових моделей

Рамку навколо екрану більшість виробників намагається зробити якомога тонше. Це робить монітор стильним, і практично вся його фронтальна поверхня зайнята дисплеєм. Це дозволяє додатково збільшити діагональ без збільшення загальних розмірів. Зрештою, такі моделі виглядають більш сучасно і елегантно. Вони відмінно виглядають як на офісному робочому столі, так і в домашній обстановці.

Сучасні безрамкові дисплеї мають масу переваг:

  • поліпшені характеристики яскравості і контрастності;

  • мінімальний час відгуку;

  • широкі кути огляду;

  • висока роздільна здатність (FHD, 2К, 4К,);

  • поліпшена матриця (IPS і VA — найбільш популярні типи);

  • висока частота оновлення зображення і т. д.

Крім візуальної та естетичної складової, безрамкові монітори дозволяють об'єднати кілька дисплеїв в один величезний складовий екран з високою роздільною здатністю. Або використовувати пристрій як додатковий дисплей для читання новин, роботи з кодом, перегляду відео.

Як вибрати безрамковий монітор?

Для початку визначаються з діагоналлю. Для офісу досить 22-24 дюймів, для будинку 24-27, для геймерів і професійної роботи знадобиться модель від 27 дюймів. Частота оновлення картинки повинна становити не менше 75 Гц, але краще від 144 і більше. Особливо якщо доводиться багато часу проводити за комп'ютером. Час відгуку має бути мінімальним, але параметр важливий лише для ігрових ПК або домашнього обладнання.

Рівень статичного контрасту для гарної передачі кольору повинен становити не менше 1: 1000, для геймерів і професійного дизайну — 1: 2000 і більше.

Ключова характеристика дисплея — дозвіл. Стандарт для сучасних ігор — Full HD, але з великими діагоналями варто звернути увагу на моделі з екранами 2К або 4К.

Конструкція екрану без рамок не має на увазі їх повну відсутність, лише малу товщину (3-4 мм). Вона необхідна всім, хто проводить багато часу за комп'ютером, в першу чергу геймерам і технічним ентузіастами, які звикли використовувати в роботі більше одного дисплея.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?