Монітор для кіберспортсмена: 3 найважливіших параметра
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Монітор для кіберспортсмена: 3 найважливіших параметра

Монітор для кіберспортсмена: 3 найважливіших параметра
Джерело:  online.ua

Комп'ютерні ігри стають все більш досконалими: трейлери новинок вже складно відрізнити від голлівудських блокбастерів - деталізація і опрацювання персонажів виконані так добре, що намальований світ здається реальним.

Нещодавно в Україні кіберспорт визнали офіційним, тому в нашій країні люди починають професійно займатися геймінгом. Для змагань з кращими гравцями світу, крім потужного ігрового заліза потрібен спеціальний геймерський монітор. У чому його особливість і як правильно підібрати модель, розберемося далі.

Швидкість відгуку (input lag)

Здавалося б, монітор відповідає за просту задачу - транслювати картинку з відеокарти. Але тут безліч нюансів, сукупність яких має великий вплив на ігровий процес.

Найважливіша особливість монітора - час відгуку, той короткий відрізок в мілісекундах, за який сигнал від системного блоку трансформується в картинку з пікселів на екрані. Чим цей час нижче, тим швидше оновлюється картинка і гравець оперативніше реагує на ситуацію.

Професіонали грають винятково на моделях з input lag в 1 мс і менше. Така низька затримка, особливо в динамічних іграх, дозволяє:

  • діяти швидше противника;

  • раніше приймати рішення про рух в грі;

  • помічати більше деталей і аналізувати обстановку.

Тип матриці

У питанні вибору ігрового монітора - визначитися з технологією матриці. Варіантів на ринку маса, але краще придивитися до двох типів:

  • TN + Film - надійна і добре відпрацьована технологія. Такі монітори мають вигідну ціну і мінімальну швидкість відновлення. У спеціальних ігрових серіях input lag буває навіть нижче 1 мс. Це дає величезну перевагу гравцеві, який його використовує. Якщо у бої приймає участь власник подібного монітора і звичайного домашнього, то може здатися, що перший включив чіт-коди, які допомагають йому рухатися швидше і просто ухилятися від ударів і пострілів, як Нео в "Матриці". Насправді магії немає - чисто технічна перевага. Недолік TN + Film - погані кути огляду і посередня передача кольору.

  • IPS - звична і знайома матриця з відмінними кутами, високою яскравістю і гарною передачею кольору. На ринку багато недорогих моделей з відгуком 1-3 мс. Але їх мінус - поява шлейфів і розмивання кадру при високій динаміці сцен.

Технології адаптивної синхронізації

Виправити дефекти картинки, що виникають на IPS-матрицях, допомагають технології G-Sync і FreeSync від лідерів у виробництві графіки Nvidia і Radeon. Завдання цих технологій - усунути ривки кадрів і згладити динамічні сцени, щоб вони виглядали ідеально.

Якщо ви вирішили купити IPS монітор - в ньому обов'язково повинна бути підтримка однієї або обох систем адаптивної синхронізації.

Монітор - один з головних девайсів в кіберспорті. Від нього залежить реакція гравця, тому якщо ви зібралися підкоряти вершини професійного геймінгу - подбайте про покупку якісного монітора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?