Омивач для зими – правила вибору рідини
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Омивач для зими – правила вибору рідини

Омивач для зими – правила вибору рідини
Джерело:  online.ua

У сучасному автомобілі використовується кілька технічних рідин, за наявністю та обсягом яких потрібно періодично стежити, а самі рідини правильно вибирати та своєчасно міняти. Показовий приклад витратного матеріалу, який безпосередньо впливає на безпеку та комфорт керування – це зимовий омивач скла.

Якщо з літнім аналогом цієї рідини все більш менш зрозуміло, так як вона не піддається низьким температурам під час експлуатації, то з зимової рідиною, що омиває, потрібно бути гранично уважним.

Якщо залити у відповідний бачок під капотом щось не те, то ви ризикуєте тим, що на вітровому склі утворюється кірка, що перешкоджає огляду, або тим, що рідина замерзне в системі і зашкодить її в процесі розширення. Зрозуміло, що користуватися змерзлою рідиною, щоб очистити вікно від бруду, у вас теж не вийде.

Яка вона, правильна рідина для зими?

По-перше, дивіться склад. Рідини, що виробляють на основі метанолу, смертельно отруйні. Не купуйте їх, навіть якщо вони коштують дешевше. Багато несумлінних виробників вдаються до небезпечних складів, щоб заощадити. Серйозно отруїтися можна, просто понюхавши таку рідину, або якщо вона потрапить до салону.

Щодо безпечної альтернативи нелегальним смертельно небезпечним складам на основі метанолу – це рідини на основі ізопропілового спирту. Він теж отруйний, але не такою мірою. Його відмінна риса - різкий запах, який "перебивають" ароматичними добавками. Пам'ятайте, що деякі хімікати мають ефект впливу, що акумулюється - від деяких рідин ви можете почати почуватися погано лише з часом.

По-друге, читайте умови експлуатації. Цілком незамерзаючих рідин не буває. Вона все одно застигне, якщо температура за бортом опуститься до критичного мінусу. Крім того, якщо ви купуєте концентровану рідину – розбавляйте її за інструкцією та не заливайте в бачок концентрат у чистому вигляді. Нерозбавлений концентрат може спалахнути!

Зрештою, дивіться на ціну. Будьте готові до того, що безпечна рідина, яка не замерзне відразу, як тільки стовпчик термометра покаже «слабкий» мінус, та ще й така, яка реально очищатиме скло від бруду і не пошкоджуватиме фарбу на кузові – не коштуватиме дуже дешево.

Як варіант, вибирайте безпечну рідину без метанолу у складі, уникаючи noname-брендів, але купуйте відносно великий «оптовий» обсяг. Тож ви заощадите і не поставите своє життя, у тому числі під час їзди, під загрозу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?