Подолання підліткової кризи: 5 порад батькам
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Подолання підліткової кризи: 5 порад батькам

Подолання підліткової кризи: 5 порад батькам
Джерело:  online.ua

Ще вчора це була мила ввічлива дитина, а сьогодні тільки й чути грубість та звинувачення в адресу батьків. Підліткова криза неминуче наздожене кожного тінейджера, але батьки можуть гідно вийти із ситуації, що склалася, за допомогою порад фахівців.

Приділіть підлітку максимум уваги

Навіть якщо вам здається, що в підлітковому віці дитина вже досить самостійна і не вимагає стільки уваги, як трирічна, ви помиляєтеся. Експерти EVA Blog впевнені, що причина бунтарської поведінки підлітка полягає в тому, що дитині не вистачає уваги. Дуже важливо, щоб у батьків та дитини були спільні заняття, але при цьому слідкуйте, щоб не з'явилася гіперопіка.

Детальніше дізнатися про всі тонкощі виховання дітей від народження до підліткового віку можна на сторінках EVA Blog, де фахівці діляться своїми знаннями та напрацюваннями. Цей beauty&care блог справжнє сховище інформації, що стосується правильного харчування, здоров'я та догляду за собою.

Ослаблення контролю – розумний хід

Не варто постійно контролювати дитину, ефективність такого методу виховання є досить низькою. Швидше за все, підлітку захочеться все зробити навпаки, всупереч батькам. Це посилить нерозуміння. Чим більшим буде психологічний тиск, тим більша ймовірність, що всі заборони будуть порушені.

Згадуйте свою поведінку у підлітковому віці

Навіть якщо ви нічим не нагадували поведінкою свою дитину, невже вам самим жодного разу не хотілося вчинити наперекір батькам? Цілком можливо, ця проста порада допоможе краще зрозуміти переживання власного чада і прийняти його разом з усіма особливостями характеру, позитивні вони чи негативні.

Навчайтеся довіри

Якщо тінейджер пообіцяв зробити щось до певного терміну, винести сміття чи прибрати в кімнаті, не варто занадто часто нагадувати про це. Особливо, якщо дитина не має проблем із пам'яттю. Займіться власними справами та дайте підлітку можливість виконати ваші домовленості самостійно.

Шукайте позитив у всьому

Знайдіть хороші якості у своїй дитині й не соромтеся частіше озвучувати їх. Не сумнівайтеся – дитина скоро перейме вашу впевненість. Ну а повага до себе трансформується і на повагу до батьків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?