Переваги покупки квартири-студії
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Переваги покупки квартири-студії

Переваги покупки квартири-студії
Джерело:  online.ua

Ідея квартири-студії народилася в США і втілилася у життя молодою групою архітекторів близько 100 років тому. Вони прагнули впровадити щось нове не схоже на загальноприйняті планування та створили житло, в якому «не було планування». Інакше кажучи, опорні конструкції захищені по периметру приміщення. На сьогоднішній день на торговому майданчику DOM.RIA українського ринку нерухомості таких варіантів дуже багато як продажу, так і оренди.

Квартира-студія та її переваги

Основна перевага такого житла в тому, що власники самі визначають, як облаштувати житлову площу. Можливість індивідуальної ідеї потрібного та комфортного планування або просто розподілити меблі в приміщенні так, як зручно та комфортно. Другим не маловажним плюсом такої квартири є освітлення. Зазвичай це світлі та просторі житлові площі. А також у таких квартирах є високі стелі.

Наприклад, серед пропозицій оренди квартир для туристів, які приїжджають до Одеси, апартаменти-студіо мають великий попит. Незважаючи на те, що сьогодні таке житло не є новизною на ринку нерухомості, квартири такого роду у високому попиті.

Планування квартири-студії

При покупці можна звернути увагу на пропозицію де вже виконаний готовий дизайн житла, і все вже розділене, так би мовити заходь і живи. Найчастіше це спальня, кухня та вітальня розташовані в одній кімнаті.

Також такі апартаменти бувають дворівневими.

Нижній рівень, що складається з:

  • кухня;

  • вітальня;

  • передпокій.

На верхньому рівні – спальня.

Трапляються варіанти, де житлова площа розділена за допомогою екранів або штор. Це надає житлу іншого виду, коли в квартирі живе сім'я, а не одна людина, де кожен віддає перевагу особистому куточку.

Квартири-студії спочатку проектувалися як житло економ класу, для студентів, пенсіонерів чи молодих сімей, поки що без дітей. Згодом ці квартири набули статусу елітного житла. Такому зростанню сприяло насамперед те, що житло виконується за індивідуальним дизайном. Тобто квартира такого плану дає можливість для фантазії.

Варто звернути увагу, що найчастіше у такому стилі будують котеджі невеликої квадратури. Наприклад, перший поверх робиться студією, де зазвичай, приймають гостей або проводять спільний час сім'єю. А другий поверх уже зонований на спальні, вбиральні. При цьому площа такого будинку сама по собі невелика, але містка. Усьому причина відсутність перегородок. Щоб візуально зробити простір більшим, можна зробити дизайн із різними кольорами стін та різними елементами декору.

Зважаючи на всі переваги цих апартаментів, такий вид житла не буде комфортним для сімей з дітьми. Найзручніший варіант – це коли живе не більше 2-3 людей. Пояснити можна тим, що забезпечити кожного члена сім'ї затишним куточком неможливо. Можливо не вистачає комусь ховатися за завісою та потрібна власна кімната. Далі можна добудувати додаткові перегородки, але ідея квартири-студії буде втрачена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?