Час міняти: як зрозуміти, що потрібні нові гальмівні колодки
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Час міняти: як зрозуміти, що потрібні нові гальмівні колодки

Час міняти: як зрозуміти, що потрібні нові гальмівні колодки
Джерело:  online.ua

Головне на дорозі - безпека. Справні гальмівні колодки забезпечують ефективну роботу системи гальмування, від чого залежить безпека пересування. Виробники легкових автомобілів рекомендують виконувати заміну кожні 15-25 тис. км пробігу. Орієнтуватися потрібно не лише на рекомендації у технічному паспорті. Важливо звертати увагу на нюанси під час їзди.

4 ознаки того, що час купити гальмівні колодки

На необхідність заміни вказують такі моменти:

  1. У момент гальмування чути звук, що шліфує або верещить.

  2. Коли ви намагаєтеся зупинити автомобіль, виникає вібрація та гойдання – одне гойдання в межах норми, два і більше вже вказують на зношування запчастини.

  3. Педаль гальма опускається нижче за звичайний при натисканні.

  4. На колісних дисках утворюється багато гальмівного пилу.

Слідкувати за пробігом потрібно у будь-якому випадку, але також необхідно враховувати поведінку транспортного засобу. Коли до закінчення рекомендованого міжсервісного інтервалу залишається 4-5 тис. км пробігу, періодично перевіряйте, яка товщина у гальмівної колодки та гальмівний диск. Найяскравіша з ознак зносу – витончення. Надмірне стоншення автозапчастини негативно впливає на стан поршнів супорта.

Фото — з відкритих джерел

Чинники, що впливають на швидкість зносу

Гальмівні колодки потрібно міняти частіше, ніж рекомендує автовиробник, з таких причин:

  • Неякісний фрикіцонний склад. Фрикційна суміш визначає довговічність комплектуючої. Саме тому майстри, сумлінні виробники та досвідчені автовласники просять не заощаджувати на елементах системи гальмування. Бюджетна вартість колодок вказує на використання низькоякісних компонентів для виробництва фрикційного складу.

  • Агресивний стиль їзди. Агресивна поведінка на дорозі призводить до швидкої стирання робочої поверхні запчастини. Це пов'язано з тим, що на кожен кілометр шляху доводиться використовувати гальма в 1,5-2 рази частіше, ніж звичайно.

  • Умови експлуатації транспортного засобу Тут мається на увазі тип і стан дорожнього покриття, яким ви переважно пересуваєтеся. Постійна їзда грунтовими або поганими дорогами, що потребують ремонту, чревата попаданням бруду та інших елементів на гальмівні диски та барабани. Сторонні тіла на поверхні негативно впливають на стан автозапчастини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?