Як пофарбувати велосипед своїми руками - поради від Motozilla
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Як пофарбувати велосипед своїми руками - поради від Motozilla

Як пофарбувати велосипед своїми руками - поради від Motozilla
Джерело:  online.ua

Після певного періоду часу відбувається стирання покриття на велосипедній рамі. На ній з'являються різні подряпини та сколи. У цій статті йтиметься про те, як пофарбувати велосипед своїми руками.

Необхідні інструменти

Перед тим як приступити до фарбування необхідно підготувати матеріали і закупити відсутні запчастини на велосипед. Для процедури знадобляться такі інструменти:

  • фен будівельний);

  • викрутки;

  • металевий дріт;

  • лак (прозорий);

  • гайкові ключі;

  • кілька балонів фарби;

  • наждачний папір;

  • стрічка (малярна);

  • канцелярський ніж;

  • ґрунтовка;

  • рідина для очищення скла.

Фарбування велосипеда рекомендується проводити у приміщенні з гарним освітленням та вентиляцією, кажуть у компанії Motozilla.

Фарбування велосипеда

Насамперед, потрібно розібрати велосипед. З нього знімаються всі непотрібні елементи, які не потребують фарбування. На раму з різьбленням, логотипи та інші написи слід наклеїти малярський скотч.

Знежирення

Рама велосипеда піддається попередньому знежиренню. Воно проводиться з використанням спеціального знежирюючого засобу або обтирання для автомобіля.

Полірування

Для видалення попереднього покриття необхідно використовувати жорстку губку або наждачний папір. Нерівності забираються шпаклівкою. Після її висихання поверхня знову полірується, з неї забираються пил та забруднення.

Підготовка транспортного засобу

Перед фарбуванням велосипед розміщується певним чином. Це необхідно для того, щоб виключити попадання барвника в каретки. Під час проведення процедури рекомендується використовувати захисні засоби – окуляри та респіратор.

Фарбування

Для рівномірного фарбування потрібно нанести шар ґрунтовки. Після висихання ґрунтовки приступають до фарбування рами. У такому стані велосипед має бути не менше доби. На покриття підлоги слід постелити поліетиленову плівку.

Після повного висихання рама повторно полірується наждачним папером, видаляються пил та інші забруднення. Приступають до розпорошення фарби (рекомендується наносити не менше трьох шарів).
Потім на поверхню наноситься рідина для очищення скла. Фарба шліфується за допомогою наждакового паперу. Також при шліфуванні потрібно проводити постійне зволоження поверхні.

Приступають до нанесення прозорого лаку – не менше двох шарів. При цьому варто уникати виникнення шорсткості на поверхні. Для цього розпилення лаку необхідно здійснювати на відстані щонайменше 15 сантиметрів.

Після завершення всіх етапів роботи слід залишити транспортний засіб для висихання. Рекомендується проводити складання велосипеда після одного тижня. За цей час фарба повинна повністю висохнути.
У цій статті наведено принцип самостійного фарбування велосипеда. За дотримання представлених порад і рекомендацій можна без проблем самостійно пофарбувати транспортний засіб, не звертаючись за допомогою до фахівців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?