Заміна охолоджуючої рідини вважається ключовим фактором нормальної роботи двигуна
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Заміна охолоджуючої рідини вважається ключовим фактором нормальної роботи двигуна

Заміна охолоджуючої рідини вважається ключовим фактором нормальної роботи двигуна
Джерело:  online.ua

Принцип роботи двигунів внутрішнього згоряння передбачає постійне охолодження силової установки, всередині якої відбуваються щомиті займання горючої суміші.

У цьому процесі беруть участь такі механізми та деталі:

  • вентилятор;

  • радіатор;

  • термостат;

  • помпа;

  • охолоджуюча рідина.

Збій функціональності будь-якої з перелічених складових призводить до перегріву мотора, що у свою чергу загрожує такими серйозними неприємностями як залипання поршневих кілець, розсипання перегородок поршня, і, нарешті, заклинювання двигуна. Повна заміна охолоджувальної рідини повинна здійснюватися в процесі встановлення нової помпи або радіатора. Однак, будь-який антифриз (тосол) має свій робочий ресурс, після якого потрібна обов'язкова профілактична заміна цього витратного матеріалу.

Коли потрібно міняти охолоджуючу рідину 

Фахівці рекомендують проводити таку операцію кожні 40-50 тис. км пробігу. Варто відзначити, що звичайний періодичний долив антифризу до нормального рівня не є достатньою основою для нормального функціонування охолоджувального контуру. Особливо небезпечно постійно додавати в
розширювальний бачок дистильована вода. Втрата в'язкості технічної рідини призводить до недостатнього змащування насоса, що, як правило, призводить до виходу з ладу цієї дорогої деталі.

Правильний вибір охолоджуючої рідини 

Будь-яка помилка в підборі охолоджувача загрожує серйозними неприємностями. Справа в тому, що автовиробники настійно рекомендують використовувати конкретну марку антифризу або тосолу, на яку
Спочатку розрахована система охолодження конкретної марки авто. Тому купувати рідину для охолодження двигуна варто в акредитованих автосервісів, що займаються заміною моторного охолоджувача.

Так можна отримати гарантії не тільки на саму роботу, а й на правильний підбір та належна якість витратних матеріалів.

Ще одна поширена помилка – це намагатися самостійно розбавляти фірмові концентрати для економії, що здається. Тільки професійні майстри знають, у яких пропорціях слід купажувати антифриз у конкретних кліматичних районах. При цьому власнику автомобіля не потрібно приймати жодних самостійних дій. Фахівці автосервісу все зроблять самі - підберуть, підготують та замінять охолоджувальну рідину відповідно до фірмової технічним регламентом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?