Скільки прального порошку потрібно для якісного прання?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Скільки прального порошку потрібно для якісного прання?

Скільки прального порошку потрібно для якісного прання?
Джерело:  online.ua

Стратегічні запаси прання є практично в кожному будинку. Якісний пральний порошок — непогана інвестиція, його ціна в магазинах зростає швидше за рівень інфляції, а він не потребує особливих умов зберігання. Залишилося розібратися, скільки засобу для прання необхідно використовувати.

Занадто багато порошку

Результат видно неозброєним оком: на тканинах неприємний липкий наліт, який важко видалити після кількох циклів додаткового полоскання. Нерідко блузи або простирадла після прання стають жорсткими, волокна пошкоджені, тканина розповзається в руках.

Надлишок засобу шкодить шкірі, викликає кашель та алергічні реакції. Занадто багато порошку в пральній машині викликає рясну піну, забиває комірки, патрубки та барабан. При низьких температурах та в режимі експрес-прання частина засобу не встигає повністю розчинитись. Порошок поступово накопичується, перетворюється на осад кальцію, псує труби та робочі елементи пральної машини.

Занадто мало порошку

Нестача прального засобу проявляється залишками забруднень на речах. Жирні плями, сліди фломастерів та фарби, соку та кави зберігаються, річ потрібно заново перепрати. Чим частіше це робити, тим тоншими стають волокна тканини, тим менше прослужить скатертина, джинси або світшот.

Як правильно розрахувати кількість прального порошку?

У кожному засобі свій склад, співвідношення поверхнево-активних компонентів, пом'якшувачів води, піноутворювачів. Виробники вказують рекомендовану кількість на упаковці. Не ігноруйте рекомендації, це результат численних тестів та перевірок.

Уважно вивчіть склад, врахуйте об'єм пральної машини, спосіб прання:

  • є фосфати - потрібно до 3-4 столових ложок на одне прання в машині;

  • однієї столової ложки достатньо для прання 3-4 кг речей безфосфатним порошком з агентами, що хелатирують;

  • безфосфатні засоби з цеолітами ефективні за високих температур від +45°С;

  • для ручного прання достатньо однієї столової ложки на 5-7 літрів води.

Більшість домогосподарок приходять до точного дозування методом спроб і помилок. Кількість засобу безпосередньо залежить від якості води. У м'якій воді ефективна низька концентрація ПАР. У жорсткій до рекомендованої виробником дозі варто додати 10-15% порошку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?