Як економити сьогодні: кілька практичних порад
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Як економити сьогодні: кілька практичних порад

Як економити сьогодні: кілька практичних порад
Джерело:  online.ua

Складна економічна ситуація змушує заощаджувати, хочемо ми цього чи ні. Однак, як і будь-яка інша справа, економія потребує певних навичок. Далі ви знайдете поради як економити гроші(на посилання представлено більше 80 порад). За допомогою цих рекомендацій ви зможете витрачати менше та у довгостроковій перспективі покращити своє фінансове становище.

Відкладайте у будь-якому випадку

Звісно, зараз непросто відкладати гроші на майбутнє, але це робити треба. Нехай це буде не 10% від зарплати, як рекомендують фінансисти, а менша сума, але ви зможете не тільки накопичити на великі покупки, а й сформувати подушку на чорний день. Ця рада підходить усім людям, незалежно від рівня їх доходів та витрат.

Не купуйте те, що вам не потрібне

Є кілька категорій товарів, від яких можна відмовитись, не знижуючи комфорт життя. По-перше, це газовані напої та мінеральна вода. Візьміть у звичку брати із собою воду у пляшці з дому. Ви не повірите, що в спекотні місяці ви заощадите значну суму. Аналогічна ситуація з їжею – беріть їжу на прогулянку чи роботу з дому. Також відмовтеся від купівлі пакетів у супермаркетах. Користуйтесь багаторазовими тканинними сумками - так ви ще подбаєте про екологію.

Не беріть кредит, якщо це можливо

Кредити, особливо кредитні картки без пільгового періоду та позики до МФО, це дуже невигідний фінансовий інструмент. Якщо це можливо, не беріть кредити, а якщо іншого виходу немає, то переконайтеся, що ви матимете можливість повернути борг якнайшвидше і без штрафів за прострочення.

Плануйте витрати

Ідіть до магазину зі списком товарів, які вам потрібно купити. Так ви не купуватимете те, що вам насправді не потрібно. Відмовтеся від покупки статусних речей, нових смартфонів, прикрас, непотрібного одягу. Пам'ятайте, що ці речі неліквідні, а їхня вартість швидко падає з часом – навіть якщо ви захочете їх перепродати, ви отримаєте лише невелику частину витраченої суми.

Контролюйте комунальні витрати

По-перше, не допускайте пені. Краще відмовитися від будь-яких не життєво важливих витрат, але розрахуватися за комунальні послуги, щоб ваш борг не зростав через штрафи. Поступово поміняйте лампочки в квартирі на енергозберігаючі, а також встановіть крани, які заощаджують витрати води.

Киньте курити та пити алкоголь

Насправді навіть якщо ви лише зрідка дозволяєте собі випити або покурити, ви витрачаєте на це значні суми в довгостроковій перспективі. Замість цигарок та алкоголю краще купити фрукти, або відкладати гроші та купити собі те, про що ви давно мріяли через якийсь час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?