Які страховки може оформити українець, щоб їздити до Польщі?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Які страховки може оформити українець, щоб їздити до Польщі?

Які страховки може оформити українець, щоб їздити до Польщі?
Джерело:  online.ua

З початку повномасштабного вторгнення в'їзд до Польщі для українців став більш спрощеним. Для перетину кордону достатньо мати біометричний паспорт. Проте для безпечного та комфортного перебування в сусідній країні рекомендується оформити певні види страхування.

Медична страховка

Оформлення медичної страховки є обов'язковим для відвідування Польщі. Як мінімум, поліс повинен покривати витрати на:

  • амбулаторне та стаціонарне лікування;

  • екстрену стоматологічну допомогу;

  • репатріацію в разі серйозної хвороби або травми.

Вартість медичного страхування залежить від віку застрахованої особи, терміну дії поліса та суми страхового покриття.

Медстраховка має відповідати вимогам Шенгенської візи з мінімальним покриттям в 30 000 євро.

Обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності або зелена картка

Зелена картка — це міжнародний страховий поліс, який є обов'язковим для всіх водіїв, які в'їжджають до Польщі на транспортних засобах з українськими номерами. Зелена карта онлайн гарантує відшкодування збитків, заподіяних учасникам дорожнього руху внаслідок ДТП, винуватцем якого є український водій. Тобто поліс працює як українська автоцивілка, але розповсюджується на всі країни-учасниці системи “Зелена картка”.

Страхування від скасування подорожі 

Цей вид страхування дозволяє отримати компенсацію витрат на подорож, якщо поїздка скасована з поважних причин, таких як раптова хвороба, нещасний випадок чи смерть родича. Покриття може включати витрати на авіаквитки, готельні бронювання та інші попередньо оплачені послуги.

Страхування багажу

Страхування багажу захищає від ризику його втрати, крадіжки або пошкодження під час подорожі. Поліс може покривати витрати на відновлення або заміну вмісту багажу, а також невеликі виплати на купівлю необхідних речей у випадку затримки видачі багажу.

Як оформити страховку в Польщу

Оформити страховку для поїздки до Польщі можна декількома способами:

  1. Онлайн на сайті страхової компанії. Вам буде потрібно заповнити онлайн-форму, вказавши свої дані, інформацію про подорож та вибрати бажаний вид страхування. Оплата страховки здійснюється онлайн за допомогою банківської картки.

  2. У відділенні страхової компанії. Вам буде потрібно знайти адреси найближчих відділень страхової компанії. У відділенні ви зможете отримати консультацію фахівця та оформити поліс.

  3. Через сайт-агрегатор. Це найпростіший та найвигідніший спосіб. Наприклад, Finance.ua пропонує широкий спектр страхових продуктів від провідних українських страхових компаній, які ви можете порівняти прямо на сайті. Вам не потрібно витрачати час на пошук страхових компаній та порівняння пропозицій.

Пам’ятайте: Важливо ретельно вивчити умови страхування та переконатися, що поліс покриває всі потенційні ризики, які можуть виникнути під час вашої поїздки в Польщу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?