На що варто звертати увагу при купівлі велосипеда для дитини? Гайд для батьків
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

На що варто звертати увагу при купівлі велосипеда для дитини? Гайд для батьків

На що варто звертати увагу при купівлі велосипеда для дитини? Гайд для батьків
Джерело:  online.ua

Чи пам’ятаєте ви свою першу поїздку на велосипеді? Ми впевнені, що це був один з найкращих моментів у вашому житті. Велосипед – це не тільки засіб пересування, а й чудовий спосіб відпочинку. На нашу думку, навчати катання на велосипеді потрібно змалку. По-перше, дітей легше навчити, ніж дорослих. По-друге, велосипед – це один з інструментів соціалізації, адже дитина катаючись з іншими дітьми заводить нові стосунки та відкриває для себе нові емоції.

Як правильно підібрати велосипед для дитини?

Якщо ви зайдете у велосипедний магазин, ваші очі розбіжаться від різноманітних форм, розмірів, кольору велосипедів. Однак, правильно підібраний велосипед – це не тільки комфортне катання для дитини, але і її безпека. Ми розповімо вам, на які параметри варто звертати увагу при купівлі.

Розмір велосипеда

Правильно підібраний розмір велосипеда – це гарантія зручної їзди. Не потрібно купувати велосипеди “на виріст”. Підбір велосипеда здійснюється залежно від зросту дитини. Існує наступна залежність зросту на розміру коліс:

  • наймолодшим дітям у віці 1-3 рочки (зріст до 100 см) радимо такі ж невеличкі велосипеди з колесами 12-14 дюймів;

  • для віку 3-6 років (зріст 95-120 см) оптимальними є велосипеди з колесами 16-18 дюймів;

  • для дітей віком від 5 до 8 років (зріст 115-135 см), вже можна сміливо обирати велосипеди на колесах 20 - 24 дюйми;

  • підліткам на 8-12 років вже варто придивлятися до коліс 24-26 дюймів;

Висоту велосипеда потрібно підбирати наступним чином. Стоячи над рамою, дитина не повинна торкатися промежиною до верхньої труби, це вбереже її від травм при зіскакуванні із сидіння. Висоту сидіння потрібно регулювати так: сидячи на сидінні, дитина повинна доторкатися до землі лише носочками, а не стопою повністю.

Важливим аспектом є вага велосипеда, адже дитині буде тяжко переносити важкий велосипед, що може відбити у неї бажання кататися на ньому. Ми рекомендуємо обирати велосипед з алюмінієвою рамою. Оптимальна вага дитячого велосипеда залежно від розміру коліс складає 8-12 кілограм. Тоді як підлітковий не повинен важити понад 14-15 кг.

Чи є різниця у велосипедах для хлопчика та дівчинки?

Так. І справа не лише у кольорі. Суттєва відмінність полягає в геометрії рами. Зазвичай, жіночі велосипеди мають знижену раму, що дозволяє легше залазити й злазити з нього. Також це вберігає дитину від травм. Хлопці ж навпаки люблять швидку їзду, тому для них зручнішим буде велосипед із високою рамою.

Кількість швидкостей

Якщо ми беремо до уваги старшу дитину, яка розуміє суть перемикання швидкостей, то для неї безперечно варто брати велосипед із багатошвидкісною системою. Для дітей молодшого віку найкращим варіантом буде вибір велосипеда з одною швидкістю, з якою дитині буде комфортно їздити, як під гірку, так і спускатись з неї.

Гальмівна система

Надійні гальма – ключовий фактор безпечної їзди на велосипеді. Найбільш поширеними зараз є ручні дискові гальма, вони будуть ідеальним варіантом для дітей старшого віку та підлітків. Для дітей молодшого віку, або ж тих дітей, які тільки починають кататися на велосипеді, найзручнішим варіантом буде гальмування зворотнім обертом педалей. Доволі зручною є гальмівна система, коли передні гальма ручні, а задні – за допомогою педалей.

Не забувайте про додаткові аксесуари

До них входять шолом, наколінники та налокітники, світловідбивачі, ліхтарик, захисний замок. Завданням батьків є зробити поїздку дитини не тільки комфортним, а й безпечним.

З великим вибором дитячих велосипеди на Sportano. Нехай катання на двоколісному стане новим хобі вашої малечі, а велосипед її надійним другом.

Партнерський матеріал. Відповідальність за достовірність інформації, несе рекламодавець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?