Переїзд в США: ваш план підготовки
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Переїзд в США: ваш план підготовки

На правах реклами

Переїзд в США: ваш план підготовки
Джерело:  online.ua

Імміграція – це завжди хвилюючий та ресурсозатратний процес. І для того, щоб знизити рівень стресу й уникнути складностей, варто якомога раніше розпочати підготовку. 

Ми зібрали для вас цінні поради, що стануть у пригоді при плануванні переїзду до Америки. Більше інформації для майбутніх і теперішніх українських іммігрантів в США ви знайдете на сторінках дошки оголошень BAZAR.

Чому підготовка є важливим аспектом для переїзду

Погодьтеся, переїзд до іншої країни – завжди стрес, незалежно від того, з яких причин він відбувається. Прагнення до кращого життя, возз'єднання з рідними або просто вимушена міграція – так чи інакше це постійний пошук потрібної інформації та зв'язків для налагодження кар'єри та побуту.

Проте якщо ви створите детальний план переїзду, поцікавитися культурними відмінностями американців від українців, то швидше досягнете мети без зайвих хвилювань і будете готові до різних сценаріїв розвитку подій. Таким чином, психологічна підготовка до змін грає важливу роль: чим простіше ви все сприйматимете – тим легше пройде процес переїзду.

Експерти порталу BAZAR.club створили поетапний план, з яким варто ознайомитись кожному, хто планує або вже переїжджає до США.

Перший етап: підготовка в Україні

Поки ви ще перебуваєте на батьківщині, дізнайтеся все, що можна використати для ефективної адаптації до нових реалій життя.

Дізнайтеся, яку роботу ви можете отримати в Штатах

Заради полегшення пошуку роботи виясніть, як в Америці називається посада, на якій ви працюєте зараз. Чи має вона попит? Чи потрібні якісь додаткові ліцензії та сертифікати для отримання аналогічної посади? Таку інформацію можна знайти у блозі «Базар Клаб».

Наприклад, в країні передбачені випадки, коли працівникам не потрібно надавати додаткові документи або проходити перекваліфікацію.

  • Для айтівців, які перейшли на роботу в американську компанію.

  • Висококомпетентним спеціалістам, які іммігрують за робочими візами H1-B, L-1.

  • Талановитим претендентам на вакансію, котрі мають візу О-1.

Якщо ж ви переїжджаєте до Америки не як запрошений спеціаліст, будьте готові до того, що ваш кар’єрний статус може значно понизитись – і починати потрібно буде з малого.

Підготуйте фінансове підґрунтя

На старті варто мати із собою певну суму заощаджень для покриття щоденних витрат. Сюди входить оренда житла, комунальні послуги, покупка продуктів та інші необхідні повсякденні речі. Ідеальною вважається така формула: вартість місячного проживання у вибраному вами місті помножити на піврічний термін.

Враховуйте і те, що кошти на авіаквитки, оформлення документів та візи не входять до так званої «подушки безпеки», оскільки кінцева сума залежить від причин переїзду та інших нюансів.

Визначте свій рівень англійської мови та удосконалюйте його

Чим якісніші ваші знання іноземної мови, тим більше можливостей для вас відкриється в плані пошуку роботи. Поглиблені навички англійської також стануть у пригоді в процесі комунікації з керівництвом, колегами та і взагалі з пересічними людьми.

Вивчіть все про штат і місто, в якому плануєте проживати

Дослідіть кліматичні умови, рівень зарплатні та нюанси працевлаштування в місті майбутнього проживання. Також варто поцікавитися діапазонами цін на житло та наявністю необхідної інфраструктури, особливо, якщо ви переїжджаєте зі своєю сім'єю.

Другий етап: адаптація в США

Ось ви й опинилися у Штатах. З чого почати? Звісно, з налагодження побуту й оформлення страхового поліса та інших не менш важливих документів!

Оформте SSN

Номер соцстрахування (SSN) є ідентифікатором вашої особистості й використовується для сплати податків, а також для отримання соціальної допомоги та інших державних послуг. Щоб його оформити, просто зверніться до найближчої Social Security Administration. Ця послуга є безплатною. А готова картка із номером соцстрахування надійде до вас поштою у конверті впродовж одного-шести тижнів. З рекомендаціями щодо оформлення SSN можете ознайомитись на порталі Bazaar club.

Замовте банківську карту

Кредитний рейтинг людини – важливий показник її благонадійності для орендодавців та роботодавців. Саме тому слід якомога швидше відкрити рахунок у банку. Для отримання дебетової карти достатньо ідентифікатора особистості із фото, номеру мобільного і 100$ – першого внеску на рахунок. Для замовлення кредитки вам потрібно буде зробити внесок чималої суми, після чого знову звернутися до банківського відділення.

Отримайте водійське посвідчення

В Америці ви можете переміщатись автомобілем з міжнародними водійськими правами, але тільки обмежений період часу. Тому варто своєчасно отримати ліцензію водія, аби не потрапити в ситуацію, коли нових прав у вас ще немає, а строк старих вже добіг кінця.

Оформте медичний страховий поліс

Медичне страхування заощадить вам чималі кошти на лікування, інакше – послуги лікарів обійдуться вам недешево. Проаналізуйте перелік страхових випадків, які покриває той чи інший поліс, в тому числі й доступні програми соціального страхування.

Декілька дієвих порад для підготовки до переїзду

Імміграція вимагає певних зусиль для пристосування до іншого місця проживання й роботи. Пропонуємо перелік рекомендацій, які стануть напуттям в нове життя:

  • Займіться вивченням і удосконаленням мови. І хоч в США є багато «наших», спілкування з корінними жителями все ж таки неминуче. Як мінімум – для того, щоб запитати дорогу або вияснити, де знаходиться лікарня, вам не обійтись без знань англійської.

  • Враховуйте культурні та соціальні відмінності менталітетів українців та американців. Ставтеся з повагою та розумінням до інших, хоча це правило доречно в будь-якій країні.

  • Потурбуйтеся про свій моральний стан. Налаштуйте себе на те, що для досягнення комфортного рівня життя в іншій країні потрібно постійно вчитися й досягати нових висот. Особливо в перший рік перебування за кордоном.

  • Не забувайте про фінансове підґрунтя. Виділіть бюджет для початкових етапів проживання в іншій країні. Це дуже вас виручить і підтримає в форс-мажорних ситуаціях.

  • Розберіть детально мету переїзду. Так вам буде легше налаштується на зміни, і ви зможете їх пережити екологічно – з мінімальним відсотком стресу.

Якщо ви прагнете з перших вуст дізнатися ще більше корисного про імміграцію в США та різні підводні камені, які можуть вас очікувати в новій країні – зверніться до дошки оголошень США «Базар». Тут ви знайдете дієві поради й покрокові інструкції, а також заручитесь підтримкою земляків, які вже подолали цей нелегкий шлях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?