Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Презентація серії Xiaomi 14: майбутнє фотографії вже тут

Джерело:  online.ua
Презентація серії Xiaomi 14: майбутнє фотографії вже тут

25 лютого в Барселоні відбулася довгоочікувана презентація нових флагманських смартфонів від китайського гіганта мобільних технологій — Xiaomi.

Головною метою масштабного заходу став запуск на глобальному ринку номерних флагманських пристроїв — Xiaomi 14 і Xiaomi 14 Ultra.

Інноваційна екосистема «Людина Х Автомобіль Х Дім»

У рамках презентації анонсували нову операційну систему — Xiaomi HyperOS. За задумом розробників, ця ОС має об'єднати в єдину екосистему різноманітні інтелектуальні пристрої під брендом Xiaomi в рамках концепції «Людина X Автомобіль X Дім»

Це ідея інтеграції смартфонів, планшетів, ПК, гаджетів для розумного будинку, автомобілів та інших пристроїв у рамках єдиної платформи, що дає змогу забезпечити безшовну взаємодію між різними категоріями гаджетів за допомогою хмарних технологій і штучного інтелекту.

Тепер можна переходити до головної події — презентації флагманів.

Xiaomi 14 — досконалість компактного формфактора

Першим на суд глядачів постав Xiaomi 14. У дизайні пристрою інженери продовжили йти шляхом мінімалізму і простих форм.

Зовнішній вигляд вийшов лаконічним і стильним:

  • тонкі рамки навколо 6,36-дюймового дисплея, пікова яскравість якого досягає рекордних 3000 ніт;

  • металевий корпус;

  • загартоване 3D-вигнуте скло на задній панелі.

Але ж ми очікуємо камер? Фотомодуль Xiaomi 14 розроблявся спільно з Leica і являє собою систему з трьох 50 Мп датчиків:

  • основний ширококутний із сенсором Light Fusion 900 розміром 1/1.3 дюйма і динамічним діапазоном 13.5 EV;

  • телефотокамера з 3.2х зумом і рухомими лінзами для фокусування від 10 см і до нескінченності;

  • ультраширококутний модуль із кутом огляду 115˚.

У Xiaomi 14 встановлено найпотужніший Snapdragon 8 Gen 3 від Qualcomm. Процесор перевершує попередника на 36% у продуктивності та на 28% в ефективності.

Ємність акумулятора — 4610 мА•год. Підтримується дротова зарядка на 90 Вт (0–100% за 31 хвилину) і бездротова — 50 Вт (0–100% за 46 хвилин).

Xiaomi 14 Ultra — вершина мобільної фотографії

Нарешті, переходимо до хедлайнера івенту — Xiaomi 14 Ultra. Тут дизайнери постаралися підкреслити статус «камероцентричності» пристрою — корпус зі шкіряною фактурою, алюмінієвими деталями, великим металевим блоком камер.

Фотомодуль смартфона включає систему з чотирьох 50 Мп камер з ультраяскравими об'єктивами Leica:

  1. Основний 1'' LYT-900 з рекордним динамічним діапазоном у 14 ступенів і змінною діафрагмою f1.6-f4.0.

  2. Перископ 5x з f2.5 забезпечує чітке знімання об'єктів на відстані за будь-яких умов освітлення.

  3. Зум 3.2x з f1.8 для приголомшливих портретів.

  4. Ультраширококутний з апертурою f1.8 і кутом огляду 122˚.

Для обробки зображень у смартфоні використовується фірмова технологія Xiaomi AISP — перша у світі платформа для обчислювальної фотографії AI LM.

Дисплей у Xiaomi 14 Ultra теж преміальний: діагональ 6,73 дюйма, роздільна здатність WQHD+, рекордна пікова яскравість 3000 ніт. На додачу у смартфона чип Snapdragon 8 Gen 3, АКБ на 5000 мА•год, дротова зарядка потужністю 90 Вт і бездротова на 80 Вт.

Інші анонси від Xiaomi

Крім смартфонів, під час заходу компанія представила планшет Xiaomi Pad 6S Pro з величезним 12,4-дюймовим дисплеєм, чипсетом Snapdragon 8 Gen 2 і підтримкою стилуса. Ще одна категорія пристроїв — носима електроніка:

  • Xiaomi Watch S3 (Black та Silver) — перший смартгодинник зі змінним безелем. У кілька простих рухів його можна кастомізувати, від класики та золотого шику до спорту.

  • Xiaomi Watch 2 на платформі Wear OS від Google.

  • Браслет Mi Smart Band 8 Pro.

Немає сумнівів, що презентація вдалася в усьому. Впродовж півтори години глядачі споглядали втілення інноваційного апаратного та програмного забезпечення.

Майбутнє покаже, наскільки успішними виявилися новинки в умовах жорсткої конкуренції на ринку. Але прем'єра, що відбулася, точно задала рівень. Ознайомитися з цінами та конфігураціями гаджетів можна на сайті allo.ua.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?