Синоптик прогнозує сильне й тривале похолодання в Україні
Категорія
Погода
Дата публікації

Синоптик прогнозує сильне й тривале похолодання в Україні

похолодання в Україні
Джерело:  online.ua

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, українцям потрібно підготуватися до чергової хвилі похолодання.

Погода в Україні різко зміниться — що важливо знати

За словами фахівця, у першій декаді травня відбудеться відчутне похолодання, яке, за попередніми даними, затягнеться до середини місяця.

Однак після цього температура почне поступово підвищуватися.

Варто зазначити, що особливо прохолодними будуть ночі.

В окремих регіонах, крім південної частини України та Криму, можливі заморозки на поверхні ґрунту, а в західних, північних та східних областях місцями у повітрі до -3 °С.

Коли почнуться перші заморозки

Ігор Кібальчич звертає увагу на те, що перші заморозки у травня очікуються вже наприкінці поточного тижня.

5 числа у центральних, південних та східних областях очікуються короткочасні дощі й окремі грози. Температура повітря вночі становитиме +6…+11 °С, а у північних областях місцями заморозки на поверхні ґрунту та у повітрі 0…-3 °С. Вдень на Великдень повітря прогріється до +13…+18 °С, на Закарпатті та півдні Одещини — до +22 °С — наголошує синоптик.

Згідно з даними Ігоря Кібальчича, перші кілька днів травня в Україні будуть теплими, переважно сухими та сонячними.

За його словами, опади випадуть лише 2 травня на крайньому півдні. Попри це, вже наприкінці тижня, 4 травня, погода почне змінюватись.

Невеликі короткочасні дощі та грози, за даними Укргідрометцентру, пройдуть вночі на Закарпатті, а вдень — і у більшості регіонів на Правобережжі, — підсумовує синоптик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?