Синоптики попереджають про різке погіршення погоди в Україні
Категорія
Погода
Дата публікації

Синоптики попереджають про різке погіршення погоди в Україні

зима

Попри те, що лютий у багатьох регіонах України почався з теплої весняної погоди, незабаром до нас знову повернуться сніг та морози.

Коли відбудеться різке похолодання в Україні

За словами синоптиків, перша половина поточного тижня буде теплою і з періодичними дощами, однак згодом температура різко знизиться, а Україну знову накриють сніги.

12 лютого над країною переважно пануватиме похмура погода, місцями — з проясненнями. Температура буде доволі високою як для останнього зимового місяця.

Що важливо розуміти, йдеться про +8°...+14°, а в Криму і місцями на заході повітря прогріється до +15°...+16°.

13 лютого розпочнеться перше зниження температури, однак не суттєве. Також варто очікувати незначних дощів по всій території України.

Погода в Україні 13 лютого
Фото: погода в Україні 13 лютого

У середу, 14 лютого, температура в Україні знизиться ще на пару градусів, до +4°...+8° а на півдні та південному сході — до +9°...+13°. В окремих областях капатимуть невеликі дощі, які при зниженні температури можуть переходити в мокрий сніг.

Як попереджають синоптики, уже 15 лютого погода в Україні різко погіршиться.

Вдень у більшості областей буде -1°...+5°, лише на півдні, на Прикарпатті та Закарпатті буде тепліше, +6°...+8°. Вночі на Лівобережжі морози досягнуть -1°...-7°.

погода в Україні 16 лютого
Фото: погода в Україні 16 лютого

Погода на вихідних 17 і 18 лютого. Що прогнозують синоптики

Фахівці звертають увагу на те, що напередодні вікенду температура в Україні буде падати.

Тому потрібно готуватися до того, що дощі в окремих регіонах країни все ж таки замінить сніг.

Вночі будуть морози до -1°...-12°, а вдень у більшості областей термометри покажуть -7°...-1°. Лише на півдні і заході залишиться плюсова температура, +1°...+8°.

Протягом вихідних, 17 і 18 лютого, погода буде доволі зимовою.

Як зазначають фахівці, вдень у неділю температура буде в межах від -4° до +3° і лише місцями на півдні повітря прогріється до +5°...+6°.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?