Синоптики попереджають про різку зміну погоди в Україні
Категорія
Погода
Дата публікації

Синоптики попереджають про різку зміну погоди в Україні

весна

В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами. Головна причина — це циклон зі Скандинавії.

Похолодання в Україні. До чого готуватися

За словами синоптиків, найближчими днями погода здивує українців дощами, грозами та температурними контрастами.

15 квітня буде похмурим у більшості регіонів. У північній частині прогнозується похолодання до +12°...+18°. На решті території буде тепліше, +20°...+25°, а подекуди на півдні та в Чернівецькій області повітря прогріється до +27°...+28°.

16 квітня похолодання охопить уже всі західні та північні області — температура знизиться до +11°...+19°, на решті території буде +22°...+28°. Окрім того, на заході почнуться дощі, місцями — з грозами.

17 квітня ставатиме дедалі холодніше. Згідно з прогнозами синоптиків, вночі на заході, півночі, а також на Вінничині буде +4°...+10°, а вдень стовпчики термометрів покажуть +9°...+11°. Винятком буде Сумська область, де повітря прогріється до +14°.

Ба більше, вказано, що скрізь, крім півдня і сходу, пройдуть дощі.

18 квітня в Україні суттєво посиляться температурні контрасти. На заході температура вдень впаде до +7°...+9°, а на сході розігріє до літніх +24°...+28°.

19 квітня на заході та півночі стовпчики термометрів покажуть +10°...+13°. У центральній частині України, а також на Харківщині буде +12°...+15°, на півдні +15°...+18° і тільки на сході повітря прогріється до +19°...+22°. Окрім того, наголошується, дощі та місцями грози охоплять уже практично всю країну.

Якою буде погода в Україні на вихідних

На вихідних, 20 і 21 квітня, погода в Україні також буде нестабільною.

За попередніми даними, у суботу очікується переважно суха погода, а в неділю дощі охоплять всю країну.

До кінця тижня температура знизиться по всій країні. На заході та півночі буде +10°...+13°, у центрі та Сумській області +12°...+18°, на півдні стовпчики термометрів покажуть +14°...+19°, а на сході буде +21°...+25°.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?